Mersin’de tefecilere şafak operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı

Mersin’de tefecilere şafak operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı
Mersin’de ekonomik olarak zor duruma düşen vatandaşlara yüksek faiz oranlarıyla para vererek haksız kazanç sağlayan tefecilere yönelik düzenlenen şafak operasyonunda 13 kişi yakalandı, kimliği belirlenen 4 kişi ise aranıyor.

MERSİN İZ HABER

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ekonomik olarak zor duruma düşen insanlara yüksek faizle para vererek kendilerine haksız kazanç sağlayan ve tefecilik yapan şahıslara yönelik şafak operasyonu yapıldı. 13 zanlı yakalanırken, 4 kişi aranıyor.

40 KİŞİ MAĞDUR EDİLDİ

Tanık ve müşteki beyanlarının alınmasından sonra uzun süren teknik ve fiziki takibin tamamlanmasıyla sabah saatlerinde operasyon için düğmeye basıldı. Yapılan çalışmalarda 17 kişilik bir tefeci şebekesinin uzun süredir kentte ekonomik olarak zor duruma düşen aralarında esnaflar başta olmak üzere 40 kişiye yüksek faiz oranıyla para verdikleri saptandı.

ÖZEL TİM DESTEKLİ OPERASYON

Şüphelilerin yakalanması, gözaltına alınması ve delillerin toplanması amacıyla ikamet ve işyerlerine yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda şüpheliler H.E. - I.E - F.E - F.E -R.E- L.E- S.Ş- O.O- H.P- M.Ö -E.Ö- M.O- N.U yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyal, çek senet, çelik kasa ve doküman ele geçirildi.
Gerçekleştirilen operasyonda M.Ö - A.E – S.K – F.Ç isimli şüpheliler ikamet ve İş yerlerinde bulunamadı. Bu zanlıların da yakalanması çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

 

  Mersin’de tefecilere şafak operasyonu: 13 kişi gözaltına alındı