Yaşlı ve hasta köpeğe anında müdahale

Yaşlı ve hasta köpeğe anında müdahale
Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Silifke’nin Yeşilovacık mahallesi sahilindeki yaşlı, bakımsız ve hasta köpeğe Kurban Bayramı tatili olmasına son rağmen son derece seri müdahale ederek koruma altına aldı.

Mustafa ERGÜN / MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Silifke ilçesi Yeşilocacık mahallesi sahilinde vatandaşlar tarafından bulunan yaşlı ve bakımsız hasta köpeğe alınan ihbar üzerine anında müdahalede bulunarak koruma altına aldı. Bayramın son günü akşam saatlerinde köpeğe uzanan yardım eli vatandaşları memnun etti.
Mersin’e 140 kilometre uzaklıktaki Yeşilovacık sahilinde, güneşin altındaki kızgın kumlarda hareketsiz yatan köpeği görenler önce su ve mama verdi, ardından da Mersin Büyükşehir Belediyesi TEKSİN uygulaması üzerinden 185 ihbar hattını aradı. İhbardan yaklaşık 2 saat sonra Yeşilovacık sahiline gelen ekipler, yaşlılık, bakımsızlık ve hastalık nedeniyle ayağa kalkmakta bile zorlanan köpeğe yardım eli uzatarak korumaya aldı. 
xÖnce yaşlı köpeğe su ve mama veren, ardından da Büyükşehir Belediyesi TEKSİN’i arayarak yardım isteyen vatandaşlar, ekiplerin tatil olduğu bir günde son derece seri ve çabuk geldiğini belirterek, “Yeşilovacık, Mersin’e oldukça uzak bir yer. Hemen müdahale edeceklerini sanmıyorduk ama bayram tatili olmasına rağmen kısa sürede geldiler ve zavallı köpeği korumaya aldılar. Belki de köpeğin hayatı kurtulacak. Böylesine bir duyarlılık ve hızlı müdahale için teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundular.