Esnaf davul zurna eşliğinde kepenk indirdi

Esnaf davul zurna eşliğinde kepenk indirdi
Mersinli 35 yıllık esnaf yaşanan ekonomik kriz ve artan kira ile maliyetlere daha fazla dayanamayarak iş yerini kapattı. Davul-zurna işliğinde kepenk indiren esnaf, AKP iktidarının geride kalan 20 yıllık icraatlarını eleştirerek, “Her yer Erdoğan’a dur diyor, her yer kaybedecek neyimiz var diyor, korkmuyoruz diyor, her yer kötünün kötüsü olmaz diyor” dedi.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN İZ HABER

Kısa bir süre önce merkez Mezitli ilçesinde yer alan Bin Bir Çeşit Ucuzluk Pazarı isimli iş yerinde pahalılığa ve işsizliğe isyan ederek eylem yapmasından sonra Cumhurbaşkanı’na hakaret suçundan 1 gün gözaltında kalmasının ardından çıkartıldığı mahkeme adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Oktay Avcu, bu kez davul-zurna eşliğinde kepenk indirdi.

İŞYERİNİ PANKARTLARLA DONATTI

Çok sayıda sivil polisin çevrede önlem aldığı eylemde esnaf Oktay Avcu, yaşanan ekonomik kriz, artan kira ve maliyetler altında inim inim inlemesinden sonra ’35 yıllık emeğim” dediği iş yerine davul-zurna eşliğinde, “Bir ışık yakmak istiyorum karanlığa”, “Erdoğan’ın başarısızlıklarla dolu 20 yılını alkışlarla kutlayarak kapatma törenine hoş geldiniz” yazılı pankart ve dövizleri astı. Avcu, çalınan davul-zurna eşliğinde de bir ara halay çekti.

AKP’NİN İCRAATLARINI ELEŞTİRDİ

Konuya ilişkin açıklama yapan Oktay Avcu, “Hep iş yeri açılış töreni düzenlenir, bu bir kapanış töreni. Erdoğan'ı alkışlayarak dükkanımı kapatıyorum. Türkiye'yi bulundukları her yerde alkışlamaya davet ediyorum. Bu kadar başarısızlığı başarabilmek, büyük bir alkışı hak eder, yine ısrarla herkesi alkışa davet ediyorum. 20 yılın başarısızlıklarını bulunduğunuz her ortamda alkışlayın. Tüm parti liderlerini, vekilleri hatta Erdoğan'ı da ülke gerçeğini göstermek amaçlı kapatma törenimize katılmaya davet ettik. Erdoğan'a attığım kasa bu sebeptendir. Doların bir küsur liradan 17 liraya gelme başarısını alkışlıyorum. Paramızın pul olma öyküsünü alkışlıyorum. Mazotun 30 lira olma başarısını alkışlıyorum. Enflasyonla uçuşumuzu alkışlıyorum. Alınamayan ekmeği, yağı, şekeri, elektriği, alkışlıyorum. Ödenemeyen faturaları, patlayan kredi kartlarını, artan icra dosyalarını alkışlayalım. 20 yılda 20 milyona yaklaşan işsizliği alkışlıyorum. Çiftçiye gübreyi 700 lira, ilacı 1000 lira yapan iktidarı alkışlıyorum. Gübresiz, tohumsuz, ilaçsız üründen verim bekleyen Erdoğanı alkışlayalım” dedi.

“KARANLIK SAYFALARINIZI YIRTIYORUZ”

AKP’nin 20 yıllık ihracatına yönelik de eleştirilerde bulunan Oktay Avcu, “Yap, işlet, devret ile ülkenin soydurulmasını, hastanelerin köprülerin, oto yolların ve hatta havaalanlarının ödediğimiz vergilerle yapılmayıp, biri ona mal edip,  200 liracık geçişlere dönüşmesini alkışlamaya davet ediyorum. Günlük, saatlik gelen zamları alkışlıyorum. Bedavaya satılan fabrikaları, özelleşme adlı soygunu alkışlıyorum. Her yer korkmuyoruz isyanları ile dolu. Kabalığınızı, gaddarlığınızı, hal bilmezliğinizi alkışlıyorum. Çocuk oyununa dönen eğitimdeki yazbozu alkışlıyorum. Sağlıktaki bilinmezliği alkışlıyorum. Hukuku, adaleti ve yargıyı arkadan çağırıp, hukuksuzluğu öne alanların zulmünü alkışlayalım” diye konuştu.

 “BURADA SUÇA ORTAK ARIYORUM”

Esnaf Oktay Avcu, yaptığı açıklamadan sonra eylemi takip eden vatandaşlara dönerek, “Burada suça ortak arıyorum” diyerek, üzerinde “Her yer korkmuyoruz” yazılı pankartı dağıtarak kendisine destek verilmesini istedi. Bu sırada eylemi takip eden CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ile bazı vatandaşlar pankartı olarak yanında durup eylemine destek verdi. Esnaf Oktay Avcu, “Türkiye, şunu kabullensin artık,  her yer korkmuyoruz. Her yer Cumhuriyet, her yer Atatürk. İş yerlerinizde, araçlarınızda, tweetinizde, sosyal medya hesaplarınızda, bulunduğunuz her yerde bu sözü sloganlaştırın. Her yer Korkmuyoruz, karanlık sayfaları yıkıyoruz. Her yer Cumhuriyet, her yer Atatürk” ifadelerinde bulundu.

“İKTİDARIN SAVCISI VE HAKİMİ OLMAZ”

Esnaf Oktay Avcu, dağıttığı basın bülteninde de bir süre önce işyerinde yaptığı eylem ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Savcılar ve hakimler devletinse iktidarın savcısı ve hakimi olmaz, olmamalı. Beni 36 saat nezarette gözaltında tutan, korkular yaşatanlar, 4 yıl ceza isteyenler, eğilmemi, bükülmemi insanlığı unutmamı bekliyorsa, boşuna beklerler. Babacan bir hakim bana, ‘Pişman mısın?’ diyorsa, ne olacak pişman olsam. Korkutarak onurlu bir Türkiye’mi yaratacak?”

KEPENK İNDİRDİ


Çevrede toplanan vatandaşların da ilgiyle izlediği eylemden sonra esnaf Oktay Avcu, davul-zurna eşliğinde iş yerinin kepengini indirip kapattı.

 

  Esnaf davul zurna eşliğinde kepenk indirdi