YAZIK, ÇOK YAZIK : İçel İdman Yurdu penaltılarda kaybetti : 4-5

YAZIK, ÇOK YAZIK : İçel İdman Yurdu penaltılarda kaybetti : 4-5

MERSİN İZ HABER

TFF 3’ncü Lig Play-Off final maçında İçel İdmanyurdu Fethiye Spor karşısında penaltı atışları sonucunda 2'nci lig hayallini suya düyürdü. Normal ve uzatma süresi 0-0 biten nefes kesen finalde şampiyonluğu penaltı atışları belirledi.Fethiye spor penaltı atışlarında 5-4 üstünlük sağlayarak 2'nci lige yükseldi.

Ankara Eryaman Stadyumu’nda oynanan ve Mersin’den yaklaşık 10 bin taraftarın nefes nefese izlediği maçın ilk yarısında taraftarın gol arayışları sonuçsuz kaldı. İçel İdman Yurdu, kazandığı 3 net pozisyoncudan yararlanamadı. İlk yarının son anlarında sol kanattan Aslan’ın ceza alanına kestiği topla buluşan Umut son derece müsait durumda olmasına rağmen kötü bir kafa vuruşuyla topu auta atarak takımını mutlak bir golden etti. İçel İdman Yurdu’nun ilk yarı üstünlüğünü elinde bulundurduğu final maçında Fethiye Spor ’da kazandığı 2 net pozisyonunun değerlendiremeyince taraflar soyunma odasına gol sevinci yaşayamadan gitti. İkinci yarıda daha diri olan Fethiye Spor etkili ataklarıyla öne çıktı. Ancak, Kırmızı Lacivertli ekibin geçilmez savunması final maçında da geçit vermedi. Fethiye spor yakaladığı gollük fırsatları cömertçe harcarken, ilk yarıda mutlak bir golü kaçıran İçel İdlan Yurdu'nun bayarılı ismi Umut yine bir ceza alanı içinde müsait pozisyonda buluştuğu topu kafa vuruşuyla üstten auta attı. 90 dakika sonucunda taraflar gole ulaşamayınca uzatmalara geçildi.

UZATMALARDA DA SONUÇ DEĞİŞMEDİ

Her iki takımın maç süresince savunmayı ön planda tuttukları anlayışları 30 dakikalık uzatma dakikalarında da devam etti. Genelde orta alanda geçen uzatma dakikalarının ilk diliminde mücadelede tarafların gol çabaları sonuç vermedi. Uzatma dakikalarının son 15 dakikasında ise İçel İdman Yurdu daha etkili futboluyla sonuca gitmeye çalıştı. Ancak, Kırmızı Lacivertli ekibin gol ayakları sonunu değiştiren vuruşları yapamadılar. Uzatma dakikalarının son diliminde taraflar daha temkinli hareket ederek savunma anlayışını ön planda tutmayı yeğlediler. Maçın hakemi Onur Özütoprak’ın üstün bir performans sergiledi maçta her iki takımın gol çabaları sonuç vermeyince seri penaltı atışlarına geçildi.

ŞAMPİYONU PENALTILAR BELİRLEDİ


Normal ve uzatma süresi 0-0 sonuçlanan maçta daha sonra penaltı atışlarına geçildi. Kırmızı Şeytanlar penaltı atışlarında rakiplerine üstünlük sağlayamadı. İçel Spor'dan Muratcan, Furkan, Aslan ve Umut fileri havalanrdırırken, eski Fethiye sporlu Nurettin ve Hakan fnaltı atışlarını gole çeviremedi. Rakip ekipten ise Talha, Özgür, Serdar, Nurettin ve Berkin penaltı atışşını gol çevirdi. Alihan ise atıştan yararlanamadı. Penlatı atışlarıyla şampiyonluğu kaçıran İçel İdman Yurdu futbolcuları sahada, binlerce taraftarı ise türbinlerde büyük üzüntü yaşarken, Fethiye spor ise taraftarlarıyla şimpiyonluğunu kutladı..

MERSİN ANKARA’YA AKTI

İçel İdman Yurdu’nun Fethiye Spor ile oynadığı final maçını izlemek üzere binlerce taraftar Ankara’ya akın etti. Belediyeler ile İçel İdman Yurdu Başkanı Metin Saltık’ın organizasyonuyla sabah saatlerinden itibaren yüzlerce otobüs Ankara’ya hareket etti. Taraftar Grubu Şeytanlar'ın an be an gelişmeleri sosyal medya hesabından duyurduğu maçta polisin olağanüstü güvenlik önlemleri alması dikkat çekti.

SİYASELER TÜRBİNDE YERİNİ ALDI

İçel İdman Yurdu’nun küllerinden doğduğu final maçını Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sabri Tekli, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Alpay Antmen, AKP İl Başkanı Cesim Ercik, çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkanı ile temsilcileri maçı türbinlerde büyük heyecan içinde izlediler.

DEV EKRANDA İZLEDİLER


Bu arada maç için Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Millet Bahçesi’ne iki ayrı dev ekran kuruldu. Binlerce Mersinli maçı kurulan dev ekranlarda büyük heyecan içinde izleme olanağı buldu. İDev ekranda maçı izleyen binlerce taftar alınan yenilgi ile büyük bir üzüntü yaşadı.