Mersin Valisi’nden sıra dışı vali imajı: Şehit ailesi, esnaf ve çiftçiyi ziyaret etti

Mersin Valisi’nden sıra dışı vali imajı: Şehit ailesi, esnaf ve çiftçiyi ziyaret etti

MERSİN İZ HABER

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Şırnak Valisi iken Mersin Valiliğine atanan Vali Ali Hamza Pehlivan, koltuğuna oturduktan sonra kendisini sahaya attı. Vali Pehlivan, ilk ziyaretini eşi Yıldız Pehlivan ile şehit ailesine yapmasının ardından kent içinde esnaf ve çiftçiyi ziyaret etti. Vali Pehlivan’ın, ilk gündeki ziyaret turunda renkli görüntüler yaşandı.

İLK ZİYARET ŞEHİT AİLESİNE 

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Ali Hamza Pehlivan eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte merkezi Akdeniz ilçesinde yaşayan Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mustafa Kömürcü’nün ailesi ile bir araya geldi. Şehidin eşi ve çocuklarıyla sohbet eden Vali Pehlivan, “Mersin’deki ilk günümde siz saygıdeğer şehit ailelerimizin duasını alarak göreve başlamak büyük bir onur. Aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Devlet ve millet olarak bugüne kadar olduğu gibi her daim sizlerin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz” dedi. Ziyarette Vali Pehlivan, şehidin eşi Serap Kömürcü’ye bayrak takdim etti. Ziyarete Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Veysel Topkaya da iştirak etti.

ESNAFLA BİR ARAYA GELDİ

Vali Pehlivan, kentteki ilk mesai gününde, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Akdeniz ilçesi Yeni Mahalle’deki esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Pehlivan, Şehit Üsteğmen Emrah Şahin Sokak boyunca ziyaret ettiği esnafa hayırlı işler, bereketli kazançlar temennisinde bulundu, yol boyunca vatandaşlar ile selamlaşıp hasbihal etti. Esnaf ve vatandaşlar, Vali Pehlivan’ın görevinin ilk gününde yaptığı ziyaretlerden dolayı memnuniyetlerini ifade ederek, yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

DALINDA LİMON KESTİ, BAL HASADINA KATILDI, GÖZLEME PİŞİRDİ 

Valisi Ali Hamza Pehlivan, günün son ziyaretini çiftçilere yaptı. Mersin’i tanımaya ve vatandaşlarla buluşmaya ilk mesai gününden başlayan Vali Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte Mezitli ilçesi Esenbağlar Mahallesi'nde çiftçi ve üreticilerle buluştu. Vali Pehlivan, dalında limon kesti, kovandan bal hasadına eşlik etti, sacda gözleme pişirdi. Çiftçi, ailesi ve komşularıyla tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında sohbet gerçekleştiren Vali Pehlivan, çiftçiliğin çok meşakkatli, bir o kadar da kıymetli bir meslek olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Çiftçilerimiz, milletimizin beslenme gibi en önemli yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için el emeği ve alın teri ile çalışan, tohumu toprakla buluşturan emektarlarımızdır. Bizler de devletimizin teşviklerini, sunduğu imkanları tarımsal projeler ve desteklerle çiftçilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz.”

Vali Pehlivan’ın ziyaretinden dolayı mutlu ve memnun olduklarını ifade eden çiftçi Ali Kurt, “Mersin’de görevine başladığı ilk gün bizleri ziyaret ederek tarıma, hayvancılığa ve çiftçiye verdiği önemi gösteren Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a şahsım ve ailem adına çok teşekkür ediyor, ilimizdeki görevlerinde kolaylık ve başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun” ifadelerinde bulundu.