Mersin eski kışla alanında yangın

Mersin eski kışla alanında yangın

MERSİN İZ HABER

Mersin Millet Bahçesi ile Orduevi arasında bulunan eski kışla arazisi olarak bilinen ve yüzlerce yıllık palmiye ağaçlarının bulunduğu arazide yangın çıktı. Yangında palmiye ağaçları zarar görürken, çıkış nedeni araştırılıyor.
Edinilen bilgiye göre Millet Bahçesi ve Orduevi arasında bulunan Ordu Yardımlaşma Kurumu(OYAK) arazisinde akşam saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Bir anda palmiye ağaçlarına sıçrayan yangına, ihbar üzerine Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Yapılan çalışmalarda yakınında askeri lojmanların da bulunduğu alanda çıkan yangın, kısa sürede kontrol altına alınırken, saatler öncesinde yağan yağmur, zeminde bulunan kuru otları ıslatması nedeniyle alevler daha geniş alana sıçramayarak olası bir faciadan dönüldü. Bazı palmiye ağaçlarının tepesine kadar çıkan ve çevrede korku yaratan yangın, itfaiye ekiplerince yapılan yaklaşık yarım saatlik bir çalışma sonucu tamamen söndürüldü.
SOBATAJ KUŞKUSU

Bu arada, üzerinde bulunan yüzlerce palmiye ağaçlarının tescil edilerek koruma altında bulunan ve son derece kıymetli olan alandaki yangının çıkış nedeni araştırılıyor. Sabotaj ihtimalinin de göz önünde bulundurulduğu yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırma itfaiye ve polis ekiplerince araştırılıyor.
OTEL PROJESİ TEPKİLER ÜZERİNE DURMUŞTU
Öte yandan kenttin boş olarak kalan ender kupon arazisi üzerinde yıllar önce büyük bir grup tarafından satın alınarak otel yapılması gündeme gelmişti. Ancak, kentte bulunan sivil toplum kuruluşları, dernek ve meslek odalarının tepkileri üzerine söz konusu otel projesi hayata geçirilememişti.

  Mersin eski kışla alanında yangın