Elif Özbakır

Elif Özbakır

       

BÜTÜN KUSUR 22 YILDIR, SAZ ÇALAN HÜKUMETİN [İKTİDARIN] dır...


Hayvanların uyutulmasına kesinlikle karşıyız böyle bir şey olamaz.

HÜKUMET görevini yapmak istemiyor kısırlaştırmaya bir bütçe ayırmıyorlar, örneğin 20 yıl önce ayırabilirlerdi yani bu kısırlaştırma konusu geçen hafta gündeme gelmedi ama siz 20 yıl önce kısırlaştırmaya başlasaydınız, üretim vermeseydiniz. Zaten zehirlemeye çalışıyorsun ya, çözmüş olsalardı bugün, sokaklarımız biz üretim çiftliklerini kapatarak kısırlaştırarak popülasyonu kontrol altına alabilirdik.
Adalet bakanlığının belirttiğine göre, insanların birbirine yapmış olduğu suç sayısı daha fazla, siz bunu göstermemek için görevlilerin görevini yapmadığını ortaya çıkarmak için, ilçe tarım müdürünün sırtını sıvazlarsanız, hayvanları hedef gösterir seniz, hiçbir şekilde suç işleyen insanları göstermiyorsunuz bakın burada bir kutuplaşma yaratılmıştır.
Diğer yandan da sanki o merhametli insanlar çocuklar parka gitmesin ısırılsın siz bu hayvanlarla yaşamak zorundasınız onların agresyonuna dayanmak zorundasınız. Biz hiçbir şekilde sokaklarda parklarda hayvanlar yesinler çocuklara saldırsınlar kadınların kovalasınlar trafik kazalarına neden olsunlar demiyoruz. Ama bunun çözümü de bakın üretim çiftliklerinin denetlemekten durdurmaktan geçiyor.
Çocuğu ısırılan herhangi birisi kovalanan herhangi birisi trafik kazasında maruz kalan herhangi birisi acaba şikayetini tarım bakanlığına yönlendirip ya sen bu üretim çiftliklerinin niye denetlemiyorsun yasal düzenlemede niye izin veriyorsun böyle bir şikayette bulunuyor mu demiyor, çünkü suçluyor orada gariban bir köpeğe mama veren insanı suçluyor, tekrar ediyorum insanlar getiriyorlar ,ülkeye uyum sağlayamadıkları ortada onlara, bakmıyorsunuz gibi bununla ilgili personel de çalıştırırlar liyakatte veteriner hekim de istihdam ederler ama Mercedes’inden lüks arabasından evinden bankamatik memurundan ödün vermiyor.
Hayvanlara gelince de ‘Para yok’ diyor.
Kıbleye durmamış adam namaz kılmaya çalışıyorlar ya da 1900'lü yılların başında İttihat ve terakkinin yaptığı gibi hayırsız adaya sürgüne göndermek, gibi hayvanları götüren birbirlerini yesinler ve ortadan kalksın biz problemi çözeriz diyorsunuz.
Bu şekliyle eğer çözmüş olsalardı bugün İstanbul sokaklarında bile biz sokak köpeği görmezdik demek ki hayırsıza da yolladığınız o 81 hayvanı öldürmüş olmanıza rağmen problem bu şekilde çözülmüyor nasıl çözülüyor üretim çiftliklerini denetlenmesi ile çözülüyor. Bütçe ayıracaksın, kısırlaştırmaya hız vereceksin.