Tarsus’ta organize suç örgütü çökertildi

Tarsus’ta organize suç örgütü çökertildi

MERSİN İZ HABER

Mersin’in Tarsus ilçesinde ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşlara yüksük faizle para vererek tefecilik yaptığı saptanan 10 kişilik organize suç örgütüne operasyon yapıldı. Suç örgütünün 10 zanlısı yakalanırken, çok sayıda malzeme ele geçirildi.
Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğümüzce Organize Suç Örgütleriyle mücadele kapsamında yürütülen teknik ve fiziki takipli çalışmaları yaptı. Bir süre devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla adres ve kimlikleri belirlenen suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda haksız kazanç elde etmek amacıyla, ‘Tefecilik, Kasten Yaralama, Yağma, Tehdit, Kişisel Verilerin Ele Geçirilmesi, Bankalardan Usulsüzce Krediler Çekilmesi’ suçlarını işledikleri anlaşılan şahıslara yönelik yapılan eş zamanlı operasyonda 10 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
Suç örgütü mensuplarının ikamet ve işyeri adreslerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız silah ve mühimmat, örgütün haberleşmede kullandığı çok sayıda ruhsatsız dijital materyal ve doküman ele geçirildi.

Yakalanan şüpheli şahıslarla ilgili işlemler devam ediyor.