Başkan Tuncer, DABB başkanı oldu

Başkan Tuncer, DABB başkanı oldu

MERSİN İZ HABER

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği'nin (DABB) Olağan Birlik Meclis Genel Kurul Toplantısı'nda oy çokluğuyla birlik başkanlığı görevine seçildi. Başkan Tuncer, belediyeler arasındaki iş birliğini en üst düzeye çıkaracaklarını ve birlik çatısı altında Mezitli, Mersin ve ülke genelinde daha güzel işler yapmak için durmadan çalışacaklarını belirtti.
Başkan Tuncer'in öncülüğünde yeni genel kurul üyeleri ile Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği, bölge belediyeleri arasındaki dayanışmayı ve iş birliğini güçlendirerek, yerel yönetimlerin hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor.

YENİ DÖNEM GENEL KURULU SEÇİLDİ

Başkanlık divanı, encümen üyeleri ve plan-bütçe komisyonunun da belirlendiği oylamada, meclis 1.başkan vekilliğine Kadir Aydar, 2. başkan vekilliğine Erdinç Altıok, 1. asil meclis katip üyeliğine Rahime Tok, 2. asil meclis katip üyeliğine Ayşe Aydoğan, 1. yedek meclis katip üyeliğine Derya Genç, 2. yedek meclis katip üyeliğine Salih Seçkin Yıldırım seçildi. İlhami Bozan, Derya Genç, Ali Şanlı, Gönül Kayış, Aydın Demirci, Deniz Gürocak ve Volkan Özel’in encümen üyesi olarak belirlendiği DABB’ın Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Ahmet Tuncer, Ali Göbel, Ramazan Oya, Nurettin Akbuğa ve Cemal İlçi getirildi. 

BAŞKAN TUNCER; ‘’BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR’’

Birlik başkanı seçildiği için teşekkürlerini ileten Başkan Tuncer, belediyeler arasında birliğin önemine dikkat çekti. "Yerel yönetimleri güçlendirmek adına bu tür birlikteliklerin son derece önemli olduğunun bilincindeyiz. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığına beni layık görüp, onore ettiğiniz için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

‘YEREL YÖNETİMLERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ’’

Her türlü zorluğa karşı hizmetlerinden ödün vermeyeceğini vurgulayan Tuncer, "Hep birlikte sorumluluk alarak, iş disiplinimizle katkı sağlayarak, vatandaşlarımıza en güzel şekilde hizmet edeceğiz. Zorlu süreçten geçen ve buna rağmen hizmet etmekten ödün vermeyen belediyelerimiz var. Bu durum içerisinde dahi, var gücümüzle imkanlar oluşturup, daha iyi, daha verimli hizmetler verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

"PROJE VE BAŞARILI ÇALIŞMALAR İLE HALKA HİZMET"

Belediyeler arasında proje ve başarılı çalışmaların önemine değinen Başkan Tuncer, şöyle devam etti:
"Belediyeler arasındaki iş birliklerinin güçlendirilmesi ve en önemlisi de mevcut kaynakların doğru kullanılmasının sağlanması, hedeflerimizin başında gelmektedir. Belediyelerimiz arasında deneyimlerin ve iyi uygulama örneklerinin paylaşılması, ayrıca iş birlikleri ile uluslararası belediyelerle çalışmalar ve bağlantılarla başarılı uygulamaların yaygınlaştırılması adına, çalışmalarımız devam edecektir.”

BAŞKAN TUNCER’DEN İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

DABB çatısı altında birlik ve beraberliğe vurgu yapan Başkan Tuncer, sözlerini şöyle tamamladı:
"Hayata geçecek olan çalışmalar, verilecek olan hizmetler çok kıymetli ve bizler bu durumu daha da iyi yerlere taşıyacağız. Siyasi parti ayrımı yapmaksızın, bugüne dek yapılan bütün çalışmalarımız devam ederek, Türkiye Belediyeler Birliği çatısı altında durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. Seçilmiş olan belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize ve hepimize hayırlı uğurlu olsun diyor, kolaylıklar diliyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”