DEM’li Vekil Bozan: “Gültak ve yardımcısı çifte maaşlı çıktı”

DEM’li Vekil Bozan: “Gültak ve yardımcısı çifte maaşlı çıktı”

MERSİN İZ HABER

DEM Parti Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca, düzenledikleri basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundular. Vekil Bozan, Akdeniz Belediyesi’nin geçmiş dönem ki AKP’li Başkanı M.Mustafa Gültak ile Yardımcısı Onur Eryılmaz Gümüştok’un, idarenin şirketlerinden de maaş aldıklarını da açıkladı. Vekil Bozan, Mersin’in sorunlarının çözümüne yönelik etkin lobi çalışmaları yapılması konusunda ise tüm milletvekillerine çağrıda bulundu.
DEM Parti Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ile Perihan Koca, Hacı Baba Lokantası’nda düzenledikleri ortak basın toplantısında gündeme ve kent sorunlarını değerlendirdi.

“SAHİPSİZ MERSİN ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR”

Türkiye’nin en büyük kentlerinden olan Mersin’in yıllardır ihmal edilen sorunlarıyla boğuştuğunu belirten Bozan, “Mersin gerçekten üvey evlat muamelesi gören bir kent. Mersin sahipsiz bir kent. Bu dönemde bunun çaresini ya bulacağız ya bulacağız. Bu konuda iktidarı ve muhalefetiyle el ele vermek istiyoruz. Gelinen süreçte 13 milletvekilimize etkin bir lobi için çağrıda bulunacağız. Bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekir. Biz siyasiler olarak Ankara’da bu birlikteliği sağladıktan sonra kent dinamikleri ile buluşup sorunların çözümüne yönelik yol haritamızı da belirlemiş olacağız” diye konuştu.

“ÇİFTE MAAŞLI ÇIKTILAR”


Vekil Bozan, yerel seçimde kazandıkları Akdeniz Belediyesi’nden elde edilen ilk bilgilere göre adeta talan edildiğinin ortaya çıktığını, 2023 İç Denetim Raporu’nun da göz önüne alınmadığını söyledi. “Akdeniz’in Mustafa’sı, hizmetin ustası” sloganıyla seçim sürecini yürüten AKP’li M.Mustafa Gültak ve yönetiminin idareyi içinden çıkılamaz bir enkaza dönüştürdüğünü savunan Vekil Ali Boz, “Akdeniz Belediyesi’nin iki ayrı şirketi var. Yapılan incelemede Sayın Gültak, bu şirketten her ay 33 bin 800 TL, Yardımcısı Onur Eryılmaz Gümüştok ise 20 bin 282 TL maaş almış. Bu bir vicdansızlıktır” ifadelerinde bulundu.

“HAYALET SEÇMENE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK”

Seçim sürecinde Vekil Perihan Koca ile Akdeniz’i karış karış gezerek ‘Hayalet seçmen’ izi aradıklarını da dile getiren Bozan, bu konuda şunları söyledi:
“Yaptığımız çalışmalarda şu gördük, Akdeniz’e hayalet seçmen taşınması bir çete işidir. Bunun içinde başkanı, emniyet müdürü, bürokratları hatta kendisine ‘Gazeteciyim’ dilenlerde var. Bu konuda tavrımız nettir. ‘Atı alan Üsküdar’ı geçemeyecek’. Bu işin peşini kesinlikle bırakmayacağız. Hayalet seçmen konusuna karışanların tümünü savcılığa şikâyet ettik. Bir çete işi olan bunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”

“ALACAĞIM TAZMİNATI SOKAK HAYVANLARI İÇİN BAĞIŞLAYACAĞIM”

Toplantıda daha sonra söz alan DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca’da, kentte yaşanan uyuşturucu sorununa dikkat çekerek, bu konuda hazırladıkları raporu basın mensuplarıyla paylaştı. Vekil Koca, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın şahsını ve ailesini hedef alan ve yandaş medyada yer bulan iddiaların hiçbir şekilde doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Maalesef bu asılsız iddialarla ilgili AK Troller bir linç kampanyası başlattı. Bu alçakça bir iftiradır. Söz edilen annem 8 yıl önce öldü. Konuya ilişkin pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağız. Açacağım tazminat davasından kazandığım her kuruşunu sokak hayvanları için bağışlayacağım.”