3 kişilik aileyi yok eden ‘O’ cani intihar etti

3 kişilik aileyi yok eden ‘O’ cani intihar etti

MERSİN İZ HABER

Mersin’in Erdemli ilçesinde 3 kişilik aileyi hunharca öldürdüğü ortaya çıkan ve mahkemece tutuklanan Halil Evcibağ, Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalmakta olduğu tek kişilik hücresinde intihar etti. Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak olayı doğruladı.

HÜCRESİNDE YAŞAMINA SON VERDİ

Edinilen bilgiye göre 3 kişilik bir aileyi yok eden Halil Evcibağ, Mersin E tipi Kapalı Cezaevinde saat 21.30 sıralarında tek kişilik hücresinde atleti ve tişörtünden yaptığı iple kendisini asmak suretiyle intihar etti. Görevli gardiyanın fark ettiği olayla ilgili gerekli inceleme ve soruşturma başlatıldı. 

BAŞSAVCI ÖZTOPRAK, OLAYI DOĞRULADI

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, olayı doğruladı. Başsavcı Öztoprak, olayla ilgili inceleme ve soruşturmanın görevli savcı tarafından yürütüldüğünü söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Kan donduran cinayetler, ilçeye yaklaşık 25 kilometre uzaktaki İlemin Mahallesi’nde meydana gelmişti. Bir evde yangın çıktığının ihbar edilmesiyle bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edilmişti. Eve ulaşan itfaiye ekiplerin müdahale ettiği yangında Anne Nurgül (35) ile oğlu Emrullah Kaya (11) kısmen yanarak öldüğü belirlenmişti. Eve yaklaşık 4 kilometre mesafedeki yolda ise baba Neşet Kaya’nın da araç içerisinde tamamen yanmış halde cesedi bulunmuştu. Savcının ve jandarma ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemeler sonrası cenazelerin Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesiyle elde edilen bulgular esrarengiz olay üzerindeki sis perdesi aralanmıştı. Yapılan incelemede anne Nurgül Kaya ile oğlunun eter ile bayıltılıp, kundaklanan evde yanarak can verdiği belirlenmişti.

BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ, CESEDİNİ YAKTI

Olay yeri ve otopsi incelemesinde ise Neşet Kaya’nın bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakıldığı belirlenmişti. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde İl Jandarma ve Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) şüphelinin tespit edilmesine yönelik geniş çaplı saha çalışması yaptı. Görgü tanıklarının verdiği bilgiler ve yapılan istihbarat çalışması sonucunda zanlının aynı mahallede ikamet eden Halil Evcibağ, olduğu ortaya çıkmıştı.

ANNENİN ALYANSINI SATARKEN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bölgeyi ve Erdemli genelini ablukaya alan jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmada kimliği saptanan zanlının ilçeye bağlı Kargıpınarı Mahallesi’nde bir kuyumcuya, öldürülen Nurgül Kaya’nın alyansını sattığı ortaya çıkmıştı. Bunun üzerine jandarma timleri, şüphelinin kaldığı başka bir mahalledeki adresini belirledi. Adrese operasyon düzenleyen ekipler, 3 kişinin katili olan Halil Evcibağ’ı, yakalayarak gözaltına aldı. Zanlı, ifadesinde suçunu itiraf ederek, genç kadının yaklaşık 800 bin TL’yi bulan bilezik ve alyansını gasp etmek üzere olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Geniş güvenlik önlemleri altında mahkemeye çıkartılan Halil Evcibağ, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.