SKANDAL: İYİ Parti Adayı, seçmene küfrederek oy İstiyor

SKANDAL: İYİ Parti Adayı, seçmene küfrederek oy İstiyor

MERSİN İZ HABER

İYİ Parti Gülnar Belediye Başkan Adayı İş İnsanı Yüksel Çelik’in bir çalışanı ile gerçekleştirdiği küfürlü telefon görüşmesi, gündeme bomba gibi düştü. Çelik’in, kendisine oy vermeyecek çalışanlarının da aralarında bulunduğu seçmenlere yönelik ağır ithamları ilçede günün konusu oldu.

TÜM SEÇMENLERE YÖNELİK AĞIR İTHAMLAR

Gülnar’da elden ele dolaşan ve yaklaşık 20 dakika süren konuşmada Çelik, M.K isimli çalışanına ‘Sen Cumhur İttifakı adayını destekliyormuşsun doğru mu?” şeklinde soru soruyor. “Hayır” diyen çalışanı, patronunun kesin bilgi sahibi olduğunu öğrenince, konuşmasında kararsızlık belirtisi gösterince, Çelik, deyim yerindeyse çileden çıktı. 19 dakika 14 saniye süren konuşmada çalışanını yerden yere vuran iş insanı Yüksel Çelik, bir ara öfkesine hâkim olamayarak, sülalesine, eşine ve beşikteki çocuğuna kadar küfrederek ağır sözler sarf etti. Çelik’in, beşikteki çocuğu da katarak “Alınma sözüm doğrudan sana değil. Benim ekmeğimi yiyip de beni desteklemeyen herkese” diyerek kendisine tüm oy vermeyen Gülnar’lı seçmenlerin tümüne küfretmesi dikkat çekiyor.

PARTİLLER ARASINDA DOLAŞIYOR

Çelik ile çalışanı arasındaki konuşma kısa sürede partililer arasında paylaşılarak siyasi kulislerde gündem oldu. 11 yıl Astsubay olarak görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetleri’nden kriminal bir suça karıştığı iddia edilen Yüksel Çelik’in bu nedenle ihraç edildiği iddia edildi. İhraç edildikten sonra müteahhitlik yapan Yüksel Çelik, geçtiğimiz dönemde de  aynı ilçede Cumhur İttifakı Adayı olmuştu. İddiaya göre Yüksel Çelik’in MHP’nin yaptığı araştırma sonucunda kriminal bir suça karışıp, TSK’dan ihraç edildiğinin ortaya çıkmasıyla Ankara dönüşünde adaylığı iptal edildi. Bu seçim döneminde ise CHP’ye geçmeye çalıştığı bilinen Çelik’e yeşil ışık yakılmadığı, bunun üzerine rotasını İyi Parti’ye çevirdiği konuşuluyor. Seçmenlere ağır küfürler ettiği ortaya çıkan Yüksel Çelik’in, Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz’ın büyük desteğiyle İyi Parti Gülnar Belediye Başkan Adayı olmasının sağlandığı belirtiliyor.