Erdemli’yi sallayan Mavi’ye kumpas

Erdemli’yi sallayan Mavi’ye kumpas

MERSİN İZ HABER

Cumhuriyet Halk Partisi Erdemli Belediye Başkan Adayı Mehmet Mavi'nin fotoğrafının ve Türk bayraklı broşürler bastırıp, söktükten sonra üzerini kapatarak sosyal medyada paylaşım yapıldı. Erdemli’de gittiği her yerde yaptığı toplantıları miting havasına dönüşen ve siyasi kulislerde seçimi kazanacağı yorumları yapılan Mehmet Mavi’ye yönelik şirkin kara propaganda ile ilgili polis araştırma başlattı.
31 Mart yerel seçimlerine 3 gün kala, Erdemli'nin en güçlü adayı konumuna gelen CHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Mavi'ye, kurulan kumpas, iddiaya göre Çeşmeli mahallesinde gerçekleşti. Yapılan bütün anketlerde Mavi'nin önde çıkması, rakiplerinin seçim kaybedeceği Erdemli'de konuşulurken, kurgulanan kumpas 01.53'te sosyal medya üzerinden paylaşıldı. Kimliği belirlenemeyen kişiler, Yüksek Seçim Kurulu’nun ‘Türk Bayrağı afiş ve broşürlerde yer almaz’ kanunu bulunmasına rağmen, broşürlerini kendi fotoğrafı ve bayraklı bastırdı. Dün gece sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda bir şahsın elinde bıçakla Mavi'nin broşürünün üzerindeki bayrağı çıkararak, ‘DEM Parti ile ittifak var, ay yıldızlı bayrağı gizledi’ izlenimi verdi. Daha sonra broşürden çıkardıkları Türk bayrağının üzerini kapatıp, çektikleri videoyu sosyal medya üzerinden paylaştı. Yaşanan çirkin paylaşımın özellikle Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP-MHP ile İyi Parti seçmenlerinden de büyük destek alacağı ifade edilen CHP Adayı Mehmet Mavi’nin önünü kesmek için kurulan bir kumpas olarak değerlendirildi.

ANKETLER “MAVİ” DİYOR

Öte yandan yapılan tüm anketlerde Mehmet Mavi'nin önde çıkması, rakiplerinin seçimi kaybedeceği izlenimi yarattı. ‘Erdemli'de sıkılmayan el bırakmayacağım’ sloganıyla çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren yörük çocuğu Mehmet Mavi’ye yönelik çirkin kara propagandaya imza atan zanlıların yakalanması için polis çalışma başlattı.

 

  Erdemli’yi sallayan Mavi’ye kumpas