CHP Toroslar’ı salladı: Seçim ofisi açılışı mitinge döndü

CHP Toroslar’ı salladı: Seçim ofisi açılışı mitinge döndü

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Toroslar İlçesi Demirtaş Mahallesi’nde Halk Buluşması gerçekleştirdi ve CHP Demirtaş Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) Açılışı’nı yaptı. Başkan Seçer’e, CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız da eşlik etti.
Yoğun bir katılım ile gerçekleşen Halk Buluşması ve SKM Açılışı’na halk büyük ilgi gösterdi. Demirtaş Mahallesi’ni hınca hınç dolduran Mersin halkı, coşkuyu alandan tüm kente yaydı, Seçer’in başkanlığının devam edeceğini Toroslar’dan tüm Mersin’e ilan etti. Coşku ile karşılanan Seçer için girişte 100 güvercin havaya bırakıldı ve Seçer davul zurna ile karşılandı.

HALK ALANA SIĞMADI

Mahallede kadınların zılgıtları ve coşkulu alkışları eşliğinde karşılanan Seçer için ‘Büyük Başkan’ sloganları atıldı. Miting havasında geçen Halk Buluşmasında, ‘Mersin kazanacak, biz kazanacağız’, ‘Seninle 5+5+5+sonsuz’, ‘Mersin Başkan’ını çoktan seçti’, ‘Halkın adayı halkın Başkanı’, ‘Memnuniyetle Başkanım’, ve ‘İşçi ve emekçi dostu Başkan’ dövizleri açıldı. ‘Demirtaş seninle gurur duyuyor’, ‘Mersin seninle gurur duyuyor’, ‘Halkın Başkanı Vahap Seçer’ sloganları eşliğinde konuşma yapan Seçer’i alana sığmayan Demirtaş halkı evlerinin balkonlarından ve çatılarından da coşku içerisinde dinledi. Toroslar Başkan adayı Abdurrahman Yıldız’ın Demirtaş Mahallesindeki seçim ofisi açılışı mitinge döndü. Sendikaların, farklı sol partilerin de destek verdiği açılışta Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile halkı selamlayan Yıldız, “Yeni bir Toroslar kuracağız” dedi. CHP’nin sosyalist kökenli, çevre aktivisti Toroslar Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de katıldığı Demirtaş seçim ofisi açılışında coşkulu kalabalıkla moral buldu. Çocukluğunun ve ilk gençlik yıllarının geçtiği semtte emekçilerle bir arada olmaktan onur duyduğunu belirterek konuşmasına başlayan Yıldız, “Toroslar aslında bu ülkedir. Bu ülkede kim yaşıyorsa Toroslar’da onlar yaşıyor. Bu ülkede hangi dil konuşuluyorsa Toroslar’da da o dil konuşuluyor. İşte böyle kültürel bir zenginliği var Toroslar’ın” dedi.

“YENİ BİR TOROSLAR KURACAĞIZ”

Toroslar’ın belediye olduğu 1994 yılından beri hak ettiği hizmeti alamadığına dikkat çeken Yıldız,  “Çünkü Toroslar’ı 30 yıldır aynı kafa yönetiyor. Aynı kafa aynı sonuçları elde ediyor. Hâlâ Toroslar’da asfalt yok, kaldırım yok, yeşil alan yok. Hâlâ Toroslar’ın sokakları süpürülmüyor. Toroslar halkı bunu değiştirmek istiyor. İşte biz buna adayız. Yeni bir Toroslar’ı her birimizin aklıyla kurmaya adayız. Vahap Seçer’in büyük bir farkla seçimi kazanacağı belli. Şimdi yapmamız gereken Büyükşehir’in gücünü Toroslar’ın gücü yapmak için Toroslar’ı CHP belediyesi yapmak. Başka bir Toroslar mümkün. Başka bir Toroslar kurabilmek için seçimi kazanmamız lazım. Onlar gidecekler, biz kazacağız” diye konuştu.

SEÇER: “YILDIZ’A GÜVENİYORUM”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de Mersin’i açık ara farkla kazanacaklarından hiçbir endişelerinin olmadığını söyledi. Seçer, aynı inancı Toroslar için de hissettiklerini belirterek, “Abdurrahman Yıldız Toroslar’a yıldız gibi doğacak. Buna inanıyorum, Abdurrahman Yıldız’a güveniyorum. Mersin’de yaşayan her yurttaş hiçbir ayrım olmadan Büyükşehir’den hizmet alıyor. Bu memlekette Büyükşehir arabalarının uğramadığı sokaklara biz uğradık, Büyükşehir çalışanlarının çalmadığı kapıları bizler çaldık. O sokaklardan Büyükşehir’in arabaları eksik olmadı. Yolunu yaptı, fakirin fukaranın destekçisi oldu. Pandemide, depremde Büyükşehir vardı. Her türlü sıkıntıda Büyükşehir vardı. Hep çalıştık, biz kardeşliği pekiştirdik. Burada çok badireler atlattık, çok üzerimize gelindi. Çok haksızlıklar geldi ama dik durduk, eğilmedik bugünlere geldik” dedi.

“ÇOCUKLARLA, KADINLARLA, EMEKÇİLERLE, MERSİNLİLERLE GURUR DUYUYORUM”

Demirtaş halkının yoğun ilgi gösterdiği Seçer, “Çocuklarla, kadınlarla, emekçilerle, Mersinlilerle gurur duyuyorum. Gittiğimiz her yerde vatandaşlar bağrına basıyor. Yarım saatlik toplantılar bir saate çıktı. Halkımız bize inanmış, halkımız bize güvenmiş. Halk; ‘Başkan 5 yıldır boş konuşmadı. Başkan 5 yıldır yan gelip yatmadı. Başkan halk için çalıştı. Onun için bağrımıza basıyoruz’ diyorlar” sözlerine yer verdi.

“BİZ HALKTAN BİRİYİZ, HALKI SEVDİK, HALKA HİZMET ETTİK”

Mersinli yurttaşların 5 yıl önce kendisine destek olduğunu, inandığı ve güvendiğini kaydeden Seçer, şöyle devam etti:
“Yurttaşlar, ‘Vahap Seçer gelecek; Mersin’de adaletsizlik ve ayrımcılık bitecek, kardeş kavgası olmayacak, barış, huzur ve kardeşlik olacak’ dedi. Bize güvendi. Çalışıyoruz, azmediyoruz alın teri döküyoruz. Tabi ki kazanacağız” dedi. Halkın yanında olduklarını vurgulayan Seçer, “Tüyü bitmemiş yetimin hakkına tenezzül etmedik, onun hakkını kendimizden öte verdik. Çocukla, kadınla beraber olduk, mazlumun, fakirin fukaranın, hastanın yanında olduk. Acısı olanla acı duyduk, mutlu olanla mutlu olduk. Biz halktan biriyiz, halkı sevdik, halka hizmet ettik.”

“BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”

31 Mart’ta Anamur’dan Tarsus’a kadar 13 ilçede, kendilerine bugüne kadar oy vermemiş herkesin oyunu alacaklarını söyleyen Seçer, bu konuda şöyle dedi:
“Büyükşehir seçimleri içerisinde en yüksek halk desteğini Mersin’den tüm Türkiye’ye ilan edeceğiz. Bunları sizlerin sayesinde yapacağız. Birleşe birleşe kazanacağız. Bir olacağız, birlik olacağız, iri olacağız, diri olacağız, taş olacağız, başaracağız. Biz bu ülke için çalışıyoruz. Bu ülkeyi satan değil, bu ülkeyi ihya eden zihniyetin sahibiyiz biz.”

‘HİÇ KİMSE BELEDİYENİN GÜCÜNÜ ARKASINDA HİSSETMEDEN BU MEMLEKETTE YAŞAMASIN’ DEDİK”

Hiç kimsenin kendisi için çıkıp; ‘Bu başkanın mezhebi, meşrebi, memleketi, görüşü, bölgesi bu. Bu sadece kendi camiasına ve kendine oy verenlere hizmet götürür’ diyemeyeceğini vurgulayan Seçer, şöyle dedi:
“Çünkü biz ezber bozduk. Hangi siyasi görüş, mahalle, etnik yapıdan, mezhepten olursa olsun herkesi kucakladık. Herkes bizim yurttaşımızdır dedik. ‘Hiç kimse belediyenin gücünü arkasında hissetmeden bu memlekette yaşamasın’ dedik” ifadelerine yer verdi. Çarşı ve pazar gezilerinde yurttaşların, ‘Başkanım bizim mahallede Mahalle Mutfakları kurdunuz. Gidiyorum akşamları 3 çeşit yemeği 10 liraya alıyorum, Allah senden razı olsun’ dediğini anlatan Seçer, “Ben de diyorum ki ‘Anacığım sen bana teşekkür ediyorsun ama bu sana yapılan destek senin paran. Senin paranı sana harcıyorum.’ Biz halkın parasını halka harcıyoruz.”

“VAHAP BAŞKANINIZ SAHİLİ RANTA DEĞİL HALKA AÇTI”

Sahilde daha önce restoran olan yeri öğrenciler için okuma salonuna çevirdiklerini anlatan Seçer, şunları söyledi:
“Bunlar ranta alışmış. ‘Devletin gücü elimizde. Belediyemizin gücü elimizde. Bütün imkanlar elimizde, eşe dosta yedirelim peşkeş çekelim. Sahilin en güzel noktalarını onlara verelim. Lokanta kursunlar, tesis kursunlar, paralarına para katsınlar.’ Vahap Başkanınız sahilleri ranta değil halka açtı.  Çocuklara dünyanın en güzel okuma salonunu açtık.”

“31 MART GECESİ ZAFER BİZİMDİR”

Mersin’i açık ara farkla kazanacaklarından hiçbir endişelerinin olmadığının altını çizen Seçer, aynı inancı Toroslar için de hissettiklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
“Abdurrahman Yıldız Toroslar’a yıldız gibi doğacak. Buna inanıyorum, Abdurrahman Yıldız’a güveniyorum” diye konuştu. 1 Nisan sabahı Mersinliler için çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Seçer, “İşimiz, gücümüz, aklımız fikrimiz Mersin. Hizmet için çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin sevgisi, sizlerin teşekkürü sizlerin duası bize dünya malına değer. Sizlere güveniyoruz ve inanıyoruz. 31 Mart gecesi zafer bizimdir” ifadelerini kullandı.

BARIŞ GÜVENCİNLERİ UÇURDULAR

Konuşmaların ardından Seçer ve Yıldız ve siyasiler hep birlikte seçim otobüsünün üzerinde zafer pozu verdiler. Son olarak da Seçer ve protokol üyeleri hep birlikte havaya Barış Güvercinlerini uçurdular. Seçer sonrasında da CHP Demirtaş Mahallesi Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.