Başkan Seçer: “Herkese adaletli hizmet ettik”

Başkan Seçer: “Herkese adaletli hizmet ettik”

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer, Tarsus’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Seçer, Kamyoncular Kooperatifinde yaptığı değerlendirmede, hükümetin ve Karayolları Müdürlüğünün Mersin’i yol konusunda ihmal ettiğine dikkat çekti. 

“OTOBAN İL İÇİ SEYAHATLERDE ÜCRETSİZ OLMALI”

 Mersin-Tarsus arasındaki D-400 Karayoluna bir çeki düzen verilmesi gerektiğine dikkat çeken Seçer, “Allah’tan zamanında otoyol yapılmış. Ama oranın da bakımı ihtiyacı var gibi. Ayrıca il sınırı içinde otoyolun ücretsiz olması lazım. Cumhur İttifakı milletvekilleri geldiği zaman bu D-400 Karayolu yakışıyor mu diye sorun.  Şu anda Çeşmeli-Taşucu arası temmuz ve ağustos aylarında işkence. 2 saatlik yolu 6 saatte çıkamazsınız. Bunu görecek yöneticiler, tedbirini alacak. Oto banın oraya kadar uzaması lazım, bir sürü aksaklık. Ya Karadeniz’e denizi doldurup havaalanı yaptınız. Karadeniz’i ihya ettiniz. Havaalanı pisti gibi yollar yaptınız. Şu güzelim Mersin’in yollarına bakın” dedi.

MERSİN’E 5.5 MİLYAR LİRALIK KAYNAK SAĞLANDI

Mersin’in 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin ardından çok göç aldığına değinen Vahap Seçer, “O zaman hükümete, Mersin’i deprem bölgesi kapsamına alın dedim. Biz sarsıldık yıkılmadık ama deprem bölgesinden 400 bin insan geldi. 10 bin vatandaşı biz yatılı ağırladık. 10 binden fazla aileye gıda yardımı gönderdik, akrabalarının yanına yerleşmişlerdi. Burayı deprem bölgesi ilan edin dedik, etmediler. Dedim ki burada nüfus artar, altyapı yetersiz kalır. Su yetmez. Kanalizasyon sistemleri yetersiz kalır. Yollar artık araçları kaldırmaz. Dinlemediler. Avrupa’dan deprem bölgesine yardım yapan kuruluşlar bizi duydu, onlar Mersin’e geldiler, yerinde gördüler.  Şu anda depremden dolayı 5.5 milyar liralık bir fon ayırdılar bize. Yarısı da hibe. Hem Pamukluk Barajının içme suyu arıtma tesisine başlayacağız o parayla hem de Yeşilovacık’tan Yenice’ye kadar tüm bu bölgedeki projelere harcayacağız” diye konuştu.

“DERDİMİZ ÜLKENİN KALKINMASI”

Temelini attıkları metro projesinin dış finansman imzasının 2 yıl bekletilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşüp sürecin hızlandırılmasını istediğini kaydeden Vahap Seçer, “Sesimizi yükseltmezsek Kayseri, Konya bizi geçer. Kayseri’ye, Konya’ya hatta Adana’ya gidin hep Karayolları logolu battı çıktılar var. Ama buraya gelin hep Mersin Büyükşehir Belediyesi. Çünkü dönüp bakmıyor ki. Sesimizi duyurmamız lazım. Bu işin partizanlığı yok. Belediye başkanı Vahap Seçer o yolları sadece kendisine oy verenler geçsin diye mi yaptı? Herkes faydalansın diye yapıldı. Hiç kimse çıkıp da ben MHP’liyim diye bana hizmet gelmedi diyemez.  300 aile bizim zamanımızda çiftlik sahibi oldu. Getirin o 300 aileyi, sandık koyun, CHP yüzde 15 çıkmaz.  Partili, partisiz, bunlara menfaat sağlayalım değil. Derdimiz ülke kalkınsın. MHP’li de bizim çocuğumuz, Ak Partili de CHP’li de İyi Partili de… Biz tabi ki partimizle övünç duyuyoruz, Atatürk’ün partisi olduğumuz için övünç duyuyoruz ama belediyecilik başka. Herkese adaletli hizmet ettik. Memleketimizin de hükümetten destek alması lazım. Konya’ya battı çıktı yapıyorsa Mersin’e de yapsın efendim. Biz de üzerimize düşeni yapacağız bütün kurumlar üzerine düşeni yapacak” ifadelerini kullandı.