Başkan Seçer, tarihi rekora gidiyor

Başkan Seçer, tarihi rekora gidiyor

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer’in yapılan anketlere göre en yakın rakibi ile arasındaki farkın yüzde 24,3 oranında olduğu bildirildi. Türkiye’nin önde gelen araştırma şirketlerinden Area’nın yaptığı anketlere göre, seçmenlerin yüzde 59,9’sı Başkan Vahap Seçer’e oy vereceğini söyledi.

13 İLÇEDE ANKET YAPILDI


Mersin’in tüm ilçelerinde 5-10 Mart tarihleri arasında toplam 3 bin 54 kişi ile sahada yüz yüze anket yöntemi uygulanarak gerçekleştirilen anket sonucunda, ankete katılan seçmenlerden Başkan Seçer’e toplam oylar üzerinden yüzde 49,1, Cumhur İttifakı Adayına yüzde 29,1, DEM Parti Adayına yüzde 2,1, İYİ Parti Adayına yüzde 0,8, Yeniden Refah Partisi Adayına yüzde 0,6, Zafer Partisi Adayına yüzde 0,5, diğer adaylara yüzde 0,1 oy verileceği belirtilirken, katılımcıların yüzde 17,7’si ise kararsız/hiçbiri seçeneğini tercih etti.
Anket sonucu kararsız/hiçbiri seçeneğini tercih eden seçmenlerin oylarının da adaylara dağıtımının ardından ise Başkan Vahap Seçer’in oy oranı yüzde 59,6 gibi Mersin’de tarihi bir rekor seviyesinde gözlemlenirken en yakın rakibi konumundaki Cumhur İttifakı Adayının oy oranı ise yüzde 35,3’te kaldı. Araştırma 5-10 Mart 2024 tarihleri arasında Mersin’in tüm ilçelerinde ikamet eden, 18 ve daha yukarı yaştaki 3.054 erkek ve kadın ile sahada yüz yüze anket yöntemi uygulanarak gerçekleştirilmiştir. Örneklem hata payı; yüzde 95 güven düzeyinde tasarım etkisi de göz önünde tutularak ±yüzde 1,77 olarak hesaplandı.