Akyürek’e ’Yılın Fark Yaratan Kadını’ ödülü

Akyürek’e ’Yılın Fark Yaratan Kadını’ ödülü

MERSİN İZ HABER

Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Başkanı ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Gül Akyürek Balta, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği’nin (BUİKAD) geleneksel olarak düzenlediği ’Yılın Başarılı Kadınları’ ödül töreninde ’Yılın Fark Yaratan Kadını’ ödülüne layık görüldü.
BUİKAD tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 15’incisi düzenlenen ‘Yılın Başarılı Kadınları’ ödül töreni ’Cumhuriyetin 100. Yılı’ özel teması ile gerçekleştirildi. TÜİOSB Gül Akyürek Balta’ya ödülünü Yıldırım Belediye Başkan Vekili Selim Yolgeçen takdim etti.

MİSYONU, KADIN SANAYİCİ SAYISINI ARTIRMAK

Akyürek Balta, bu ödüle Türkiye’nin yeşil doğan ilk OSB’si olan TÜİOSB’de yürüttüğü projeler ve Türkiye’de kadın sanayici sayısının artırılmasına yönelik çalışmaları nedeniyle layık görüldü. TÜİOSB, Türkiye’nin tamamı ihracatçılardan oluşan ve ikiz dönüşümü gerçekleştiren bir organize sanayi bölgesi olarak çalışmalarını sürdürürken, bu çalışmalarının çoğunda, kadınlara öncelik vererek, onların iş yaşamında daha fazla var olması için projeler yürütüyor.