MEÜ Tıp’ta mezuniyet coşkusu

MEÜ Tıp’ta mezuniyet coşkusu

MERSİN İZ HABER

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi 2022 – 2023 Eğitim Öğretim Yılı mezuniyet töreni büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.
Mezuniyet töreninde mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar “Bu aşamaya gelene kadar birçok zorlu yoldan geçtiniz. Bugün ise işte bu zorlu günlerin karşılığını alıyorsunuz ve Üniversitemizden birer hekim olarak ayrılıyorsunuz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Bizler, üniversitemizde aldığınız eğitimle birlikte; yaşadığınız topluma duyarlı, bilginin ve analitik düşüncenin önemini kavramış, araştıran, teknolojiyi tanı ve tedavide kullanabilen, merhametli ve vicdanlı, hasta ve yakınlarıyla iyi iletişim kurabilen, etik değerleri özümsemiş nitelikli birer hekim olmanızı hedefledik. Bugün de bu hedefimizin gerçekleştiğini görmek bizleri gururlandırıyor. Sizlere hayatlarınızda ve meslek yaşamınızda başarılar diliyorum” dedi.

“BUGÜNE KADAR 2290 MEZUN VERDİK”

1998 yılında kurulan MEÜ Tıp Fakültesi’nin bu yıl da dahil olmak üzere toplamda 2290 mezun verdiğini ve sağlık ordusuna çok önemli bir katkı sundukları için gururlu olduklarını ifade eden Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, “Fakültemiz, nispeten genç bir fakülte olmasına rağmen kurulduğu günden bu yana gerek altyapı gerekse eğitici kadrosu açısından hızlı bir gelişme göstermiş ve bugün ülkemizin önde gelen tıp fakülteleri arasına girmiştir. Fakültemizin amacı üst düzeyde bilgi ve beceri ile donanmış, mesleğini etik ve deontolojik kuralları gözeterek uygulayan, yaşam boyu öğrenmeyi amaçlayan, ülkesinin sağlık sorunlarını bilen ve onunla ilgilenen, çağdaş, araştırmacı ve sorgulayıcı hekimler yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından mezunlara sembolik son ders ve hekimlik andını yaptırmak için Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Oya Ögenler sahneye davet edildi ve mezunlar yeminleri etti. Fakülte birincisi Dr. Ecenur Taş tarafından yaş kütüğe plaket çakılmasından sonra mezuniyet töreni, dereceye giren mezunlara plaket ve hediye takdimi ile son buldu.