Erdoğan’ın afişine bıyık yapan gencin tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

Erdoğan’ın afişine bıyık yapan gencin tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

MERSİN İZ HABER

Mersin’de AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim afişindeki fotoğrafına bıyık yaptığı, küfürlü ifadeler yazdığı iddia edilen 16 yaşındaki M.K.’nin tutukluluğuna yapılan itiraz, bir üst mahkeme tarafından kabul edilmedi.
Mersin’de yaşayan 16 yaşındaki M.K., iddiaya göre Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde evlerinin yakınında yer alan bilboard'larda asılı olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişlerden birindeki fotoğrafına tükenmez kalemle Hitler bıyığı çizip, küfür içerikli kelimeler yazdı. Bunun üzerine polis ekipleri, çevredeki işyerlerinin güvenlik kameraları ve MOBESE kameralarını inceledi. Kamera kayıtlarından kimliği belirlenen M.K., bir hafta önce sabah saatlerinde polis ekiplerince evinden gözaltına alındı. Çocuk Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan M.K., fotoğrafa bıyık yaptığını, ancak afişin farklı noktalarındaki küfürlü içerikleri kendisinin yazmadığını söyledi. Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen M.K, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı. M.K., Tarsus Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz Kurumu'na gönderildi.

TUTUKLULUĞA İTİRAZ EDİLDİ

M.K’nin avukatı, bir üst mahkemeye başvurup, tutukluluğun kaldırılmasını ve tahliye edilmesini talep etti. Asliye Ceza Mahkemesi'nce yapılan değerlendirme sonucunda, M.K.'nın tutukluluğunun kaldırılmasına yönelik itiraz reddedildi.