Bozdoğan’dan ’ihanet’ suçlaması : "Tek tek hesaplaşacağız"

Bozdoğan’dan ’ihanet’ suçlaması :

MERSİN İZ HABER

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Tarsus’ta imza attıkları projelerin engellenmesine karşı koltuk pazarlıkları yapanların hesabını soracağını belirterek, "Kentimiz için aldığımız kararların A partisi, B partisi, C partisi demeden, halkın ve esnafın sesi duymazdan gelinerek reddedilmesinin hesabını ben soracağım. Tarsus siyasetinden elini çekmeyen yaşlanmış dinozorların tüm oyunlarını ben bozacağım" dedi.
Tarsus Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan başkanlığında yapıldı. Gündem maddeleri ve komisyondan gelen evrakların konuşulduğu toplantıda, maddeler oy birliği ve çokluğu ile kabul edilirken iki hizmet odaklı evrak ise belediye meclis üyelerince reddedildi. Toplantıda konuşan Başkan Bozdoğan, “Değerli meclis üyelerim, eminim hiç biriniz şu rakamı bilmiyorsunuzdur. Tarsus Belediyesi kaç açılış yaptı. Bir tane bilen meclis üyesi arkadaşım var mı? Hiç zannetmiyorum. Yüzde biri bile açılışlara gelmeyen meclis üyesi kaç tane açılış yapıldığını bilmez. Bu mecliste belli açılış yapanlara övgüler yağdırılır. Ama bu Tarsus Belediyesinin yaptığı açılışların sayı olarak bilmeyenler bile bu belediye ne yapıyor diye merak etmez. Toplamda 266 tane açılış yapıldı. Devam eden ve planlanan projelerimiz arasında Tarsus Plajı var. Bu yaz Tarsus halkı denize girecek. Bununla ilgili yüklenici firmayla da iletişime geçildi. Bu insanlar orada golf alanı, tatil köyü ve oteller yapacak, Tarsus cazibe merkezi olacak” diyerek çalışmaları anlattı.
Tren yolu projesine karşı bazı meclis üyeleri tarafından alttan geçemeyeceğinin dile getirildiğini hatırlatan Bozdoğan, “Ben yüce meclisimde 'Tren alttan geçer mi? İçerisinde vagonlar patlar, bombalar patlar' diyen meclis üyemizi de duydum. Ama Allah’a şükürler olsun oldu, Tarsus ikiye bölünmedi. 14 dönümlük 3 tane koruluk alanı açtık. Toplamda sayısı 50’ye çıktı. Daha önce Tarsus Belediyesinin koruluğu yoktu. Tabi bu arada 45 tane tamamlanan parkımız var. Sağlık Yerleşkesini en fazla 1 buçuk ay içerisinde bitireceğiz. Yine halk ekmek fırını yapılıyor. Kleopatra Kent Meydanının ihalesi yapılmıştı, dün başladılar. 63 milyon TL’ye ihaleye verilmişti. Ama şu anki rakamlara baktığınız zaman belki de 135 milyona mal olacak bir yer orası” diye konuştu.

"SİYASETİ SİYASET YAPMAK İÇİN DEĞİL, HALKIN İYİLİĞİ İÇİN YAPACAĞIZ" 

Siyaset yaparken her zaman dürüst ve biattan uzak bir şekilde yapılması gerektiğinin altını çizen Bozdoğan, “Buradaki çalışmaları yaparken bazen takıntılı siyasetçilere takılıyoruz. Genellikle fitneci ve fesat oluyorlar. Ama çok güzel siyasetçilerde var. Bana yardımcı olan, sabah gelip projelerini getiren meclis üyelerimde var. Yalanla ucuzla siyaset yapılıyor olabilir. Siyasetle ahlakı ayıranlar ikisinden de hiçbir şey anlamamış demektir. Çünkü siyaset, ahlakla devam eder. Yanlış yapmamamız gerekir. Dürüstlük dediğimiz zaman işliyorsa, biattan uzak duracağız. Siyaseti siyaset yapmak için değil, halkın iyiliği için yapacağız" ifadelerinde bulundu.

"HALKIMLA YAŞADIM, HALKIMLA VAR OLDUM" 

Her zaman halkı için var olduğunu söyleyen Başkan Bozdoğan, şöyle devam etti:
"Ben bu memlekette 37 yıldır doktorluk yaptım. Nasıl doktorluk yaptığımı meslektaşlarım iyi bilir. Sabahlara kadar çalışarak yaptım. Halk için yaptım. Kazandığımı da halka verdim. Kütüphanesiyle, okuluyla verdim. Halkımla yaşadım halkımla var oldum. Hep halkın arasındayım. Hainliklere karşı halkının karşısında dim dik durdum. Hainliğin ilk kuralı: 'Hain olmaya karar vermektir' Sizler, değerli hemşehrilerim, bu meclis salonunda, bu toplantılarda ihanet senaryolarını izliyorsunuz. Bazen de sosyal medyada videolarda izlersiniz, birileri çıkar 'bu iş yerinin etiketi yok' der. Doğru etiketi yok, olmaz. Belediye kendi ürettiği yağa etiket koymaz. Bu kadar net. Ama videolardan, yandaşlarına ona buna ifadeler ortaya konulur. Hain olmaya karar vermiş kişiler, kişisel hırs ve öfkeleriyle ve kirli yarın planlarıyla Haluk Bozdoğan düşmanlıklarını her seferinde ortaya koysalar da ben halkımın karşısında dim dik duruyorum.”

"İHANETÇİLERLE TEK TEK HESAPLAŞACAĞIZ" 

Bir gün ihanetçileri tek tek gün yüzüne çıkaracağını söyleyen Bozdoğan, şu ifadeleri kullandı:
“Bunun sonu ve ucu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun, ihanetçi hainleri tek tek, gittiğim her yerde anlatacağım. Hepsiyle bir bir hesaplaşacağım. Çünkü benim sorunum Tarsus’un sorunu. Hiçbir zaman 'İl’le de Tarsus' dediğim zaman yanımda durmayan insanların nasıl kaçtığını ve nereye gittiklerini çok iyi biliyorum. Kimlerin imza attıklarını da biliyorum. Caddelerinizde görüyorsunuz. Adana hakkını alacak, Mersin hakkını alacak. Peki Tarsus hakkını nasıl alacak. Burnumuzun dibinde olan Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile mi? Gerçekten burnunun dibinde olan 7 kilometre olan bir yer neden Mersin’e bağlandı. Oradan belediyeye gelecek 7-8 milyon lira para neden başka belediyelere verildi. Tarsus’un hakkı neden korunmuyor."
Başkan Bozdoğan Tarsus’ta imza attığı projelerin engellenmesine karşı koltuk pazarlıkları yapanların hesabını soracağını da belirterek, şöyle dedi:
“Kentimiz için aldığımız kararların A partisi, B partisi, C partisi demeden, halkın ve esnafın sesi duymazdan gelinerek reddedilmesinin hesabını ben soracağım. Tarsus siyasetinden elini çekmeyen yaşlanmış dinozorların tüm oyunlarını ben bozacağım. Pazarlıklarla altımızı oymaya çalışanların, koltuk pazarlıkları sebebiyle bu kentin geleceğiyle oynayanların ipliğini pazara ben çıkaracağım." Başkan Bozdoğan Dostoyevski’nin ‘’Cehennem, insan yüreğinde sevginin bittiği yerdir’’ cümlesini hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizim yüreğimizde sevgi bitti. Yüreğimiz taş kesti. Bugün itibariyle, ihanet edenlerle anladıkları dilden konuşmaya, kendi yolumuzu kendi yöntemlerimizle açmaya başlıyoruz. Halkımızla ve bizimle beraber olanlarla tertemiz bir yolda yürümeye devam ediyoruz. Alınan ve alınmasını engellediğiniz kararların hepinize hayırlı olmasını diliyorum."