AKP’li şikâyet etti polis indirdi   

AKP’li şikâyet etti polis indirdi   
Mersin’in Tarsus ilçesinde yıllar önce kanlı terör örgütü Hizbullah’ın şehit ettiği Emniyet Müdürü Gaffar Okan ile aynı örgüt tarafından işkence ile öldürülen Konca Kuriş ile ilgili pankart, AKP’li meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu’nun Seçim Kurulu’na yaptığı şikayet üzerine polis ekibince indirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, işleme bir anlam veremediğini söyledi.

MERSİN İZ HABER

Mersin’in Tarsus ilçesinde asılan “Gaffar Okkan’a pusu kuranlarla, Konca Kuriş’i domuz bağıyla boğanlarla birlikte mi yürüyeceksin? Karar ver” pankartları, AKP’li belediye meclis üyesi Abdurrahman Altınsucu’nun Seçim Kurulu’na yaptığı şikayet üzerine polis ekibince indirildi. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, işleme bir anlam veremediğini söyledi.

ŞEHİR MERKEZİNDE ASILDI

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kampanyasına destek vermek için çeşitli pankartlar yaptırdı. "Gaffar Okkan’a pusu kuranlarla, Konca Kuriş’i domuz bağıyla boğanlarla birlikte mi yürüyeceksin? Karar ver” içerikli asılan pankartta katledilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile Hizbullah’ın domuz bağıyla işkence edip öldürdüğü İslamcı feminist Konca Kuriş’in de adı geçiyordu. Tarsus Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi Abdurrahman Altınsucu, İlçe Seçim Kurulu’na başvurarak, söz konusu pankartların propaganda sınırını aştığını, doğrudan suç iddiası içerdiğini belirterek pankartların kaldırılmasını talep etti. İlçe Seçim Kurulu da cumhurbaşkanlığı seçimleri için asılabilecek pankartların adayları tanıtıcı olması gerektiğine dikkat çekti. Kurul, söz konusu pankartların “karalama amaçlı propaganda malzemesi” olduğunu yönünde görüş belirtip, toplatılmasına karar verdi. Bunun üzerine pankart polis ekiplerince kaldırıldı.

ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ

Söz konusu pankartın “Kara Propaganda’’ şikâyetiyle emniyet güçlerince kaldırılmasının utanç verici bir durum olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, bu sabah Şehit Gaffar Okkan ile şehit edilen Tarsuslu Şehit Polis Sabri Kün’ün mezarını ziyaret etti. Başkan Bozdoğan, 2001 yılında pusuya düşürülüp katledildikten sonra ‘ölüp ölmediğinden emin olmak için’’ makam aracının kapısını açarak yakın mesafeden kurşun yağdıran teröristlerin afişe edildiği bir görseli kaldırtmak için neden mahkemeye başvurduğuna ve kaldırttığına bir anlam veremediğini belirterek, “Şehidimiz Gaffar Okkan’ın, Tarsuslu şehit polis memurumuz Sabri Kün ve diğer şehitlerimizin aziz anıları önünde kamuoyunun takdirine sunuyoruz” dedi. Diyarbakır’da suikast sonucu şehit edilen Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın şehit edilmesi sırasında makam aracını korumakla görevli hemşerileri şehit Sabri Kün’ün kabrini ziyaret ettikten sonra konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Bozdoğan, “Tarsus’ta şehitlerimize karşı bir ‘utanç’’ eylemi sayılabilecek elim bir olayın etkilerini bertaraf etmeye çalıştım. Dün, Tarsus’ta bulunan bir reklam alanına asılan, 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun görselleri ve söylemlerini içeren, Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan ve onu korumakla yükümlü 5 polis memurunun şehit edilmesi olayının faili teröristlere ve terör örgütü ile onun yasal uzantılarına’ ilişkin asılan pankart, AKP’li meclis üyesi zatın ‘kara propaganda’ şikâyetiyle emniyet güçlerince kaldırıldı. AKP’nin bu provokatör meclis üyesinin, şehidimiz Gaffar Okkan’ın faillerine yönelik asılan pankartın nesinden memnun olmadığına, 2001 yılında pusuya düşürülüp katledildikten sonra ölüp ölmediğinden emin olmak için makam aracının kapısını açarak yakın mesafeden kurşun yağdıran teröristlerin afişe edildiği bir görseli kaldırtmak için neden mahkemeye başvurduğuna ve kaldırttığına bir anlam veremedim” ifadelerinde bulundu.

“TERÖRÜN TARAFI OLMAZ”

Terörün tarafının olamayacağının da altını çizen CHP’li Başkan Bozdoğan daha sonra şunları söyledi:
Terör; silah kuşanmış kişilerin çatışması, katletmesi, kumpas kurması ve alçaklık yapması kadar, ‘kendi teröristini koruma ve aklama’ yoluna giden alçakları da kapsayan, kapsamı ve kullanım şekli çoğu kez silahlardan bombalardan uzaklaşarak siyasallaşıp, halkı aldatmak ve yanıltmak için siyasi hokkabazlar tarafından işletilen bir kavramdır. Dolayısıyla, terör sevicilerin ve terör örgütlerini koruyan siyasi hokkabazların da bilmesi gereken şudur; terörü ve teröristi, dün olduğu gibi bugün de lanetliyoruz. Terör üzerinden insanların temiz duygularını manipüle eden şarlatanları lanetliyoruz. Siyasi amaç ve hedefleri, biat kültürünün, sarayın ve saltanatın yarattığı karanlık düzeni aklama uğruna şehrimizi, şehrimizde uyuyan şehitlerimizin güzel anılarını kirletmeye çalışan siyasi soytarıları lanetliyoruz.

PAYLAŞIM YAPTI

Bu arada, AKP’li Meclis Üyesi Abdurrahman Altınsucu’nun, kendi sosyal medya hesabından söz konusu pankartın da fotoğrafını ekleyerek şu paylaşımda bulundu:
“Kara propagandalarla yası dışı paylaşım yapanlara karşı mücadelemiz devam ediyor. Kirli siyaset yapanlara karşı yüce milletimiz 28 Mayıs’ta bir kez daha gerekli cevabı verecektir.”

  AKP’li şikâyet etti polis indirdi