Erdoğan’ı ‘montaj’ şikayetine gitti, gözaltına alındı

Erdoğan’ı ‘montaj’ şikayetine gitti, gözaltına alındı

MERSİN İZ HABER

Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bir süre önce Mersin’deki işyerini davul zurna çaldırarak kapatan esnaf Oktay Avcu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, şikayet için gittiği adliyede polis ekibince gözaltına alındı. 

DİLEKÇESİ ALINDI GÖZALTI KARARI VERİLDİ

Oktay Avcu, Mersin AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, bir vatandaş olarak şikâyet etmek üzere hazırladığı dilekçe ile Mersin Adliyesi’ne gitti. Avcu, adliye girişinde konuya ilişkin gazetecilere kısa bir açıklama yaptıktan sonra dilekçeyi savcıya vermek üzere adliyeye geçti. İlgili savcı, okuduğu dilekçeyi işleme alıp, kendisi için de gözaltı kararı verdi. Bunun üzerine Güvenlik Şube polisleri Oktay Avcu’yu, ifadesinin alınması için gözaltına alarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü.

İŞTE O DİLİKÇE

Oktay Avcu’nun savcılığa verdiği dilekçesi şöyle:

Cumhuriyet Başsavcılığı’na
Mersin

Basın ve TV yoluyla sahte beyanda bulunmak, sahte montaj videolarıyla halkı kin ve tahrike teşvik etmek. Ötekileştirmek, karşılıksız vaatlerle halkı kandırmak, halkı yanıltmak, dolandırmak. ‘’faizi düşürdüm’ deyip, halkı özel bankalara tefeci zihniyete soydurmak, genç girişimciye 500 bin lira teşvik kredisi deyip başvuruları her aileden bir kişi bahanesiyle engellemek suretiyle kişilerin birey olma haklarını, özgürlüklerini ellerinden almak. Hayallerini çalmak. Suçlarından yargılanmasını ve gereğinin yapılmasını bir TC vatandaşı, bir yurttaş olarak bilgilerinize sunarım.