“Sandıklara, oylarımıza sahip çıkalım”

“Sandıklara, oylarımıza sahip çıkalım”

MERSİN İZ HABER

Mersin Tabip Odası ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri sendikası (SES), Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaşları sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.
Ortak basın açıklamasını okuyan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, “Yurttaşlarımızın demokratik iradesine saygı duyulduğu güzel günler için 28 Mayıs tarihinde seçimlerde oyumuzu kullanmaya ve sandıklarımızdaki oylara sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.
Son 20 yılda sağlık sektöründe yaşanan olaylara değinen Nesanır, “Sağlıkta “devrim” yapıldı son 20 yıl içerisinde. Bu devrim sayesinde beş dakikada muayene cambazlığına zorlandık. Beş dakikada anamnez alma, muayene yapma, tahlil isteme, bilgileri bilgisayara geçme, reçete yazma gibi Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği 20 dakikalık süreyi, iktidarın yaptığı “devrim” sayesinde beş dakikaya indirdik. 2020’de tüm dünyayı saran COVID-19 pandemisinde Sağlık Bakanı’nın her gece televizyonda gösterdiği turkuaz tablonun “koca bir yalan” olduğunu TÜİK’in 2020-223 yılı ölüm istatistikleri yayınladığında açığa çıktı. Türkiye’de 200 bin insan önlenebilir bir hastalıktan hayatını kaybetti. Halka beş maskeyi dağıtmayı beceremeyenler 560 sağlık çalışanın da yaşamını kaybetmesine neden oldu” diye konuştu.

“KÖTÜ ÇALIŞMA KOŞULLARININ DÜZELTİLDİĞİ YARINLAR İÇİN SANDIĞA GİDELİM”

 Güvenli ve güvenceli çalışma ortamının sağlaması için vatandaşları oy kullanmaya davet eden Nesanır, şunları söyledi:
“Kötü çalışma koşullarının düzeltildiği yarınlar için, salgınlarda, depremlerde yüzbinlerce insanımızı kaybetmemek için, bir avuç insanı zenginleştirirken topluma açlığı ve sağlıksızlığı dayatan yapıdan kurtulmak için, kadınların özgür oldukları, şiddet nesnesi kılınmadıkları, sahiplendirilip öldürülmedikleri yarınlar için, yurttaşlarımızın demokratik iradesine saygı duyulduğu güzel günler için, doğanın ve geleceğimizin tahrip edilmemesi için herkesi 28 Mayıs tarihinde seçimlerde oyumuzu kullanmaya ve sandıklarımızdaki oylara sahip çıkmaya çağırıyoruz.”