Göksoy: “Oylarımızla değişimi sağlayacağız”

Göksoy: “Oylarımızla değişimi sağlayacağız”

MERSİN İZ HABER

Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekti. Değişim için oy kullanacaklarını vurgulayan Göksoy, “Biz emeğimizi hiçleştiren alın terimizin ve emeğimizin karşılığında daha fazla vergi ve sömürü sistemini dayatan mevcut iktidarın kaybetmesi için, ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı, esarete karşı özgürlüğü oylayacağız” dedi.
DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şubesi 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurttaşları oy kullanmak için sandıklara çağırdı. Konuşmasının başında iktidarın oy ve ötesini, hedef alan saldırı ve linç girişimini kınayan Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, “Ülkemizde geçmişte yabancısı olmadığımız seçim entrikalarının yeni bir uygulamasıyla karşı karşıya kaldık. Yine derin güçlerin her zaman olduğu gibi hilelerden vazgeçmediler ve her türlü hileye rağmen mevcut iktidar ve onun tek adamı kazanamadı” dedi.

“BAŞKANLIK REJİMİNİN YARATTIĞI TAHRİBAT ORTADADIR”

21 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarının yurttaşları açlığa mahkum ettiğini belirten Göksoy, “AKP döneminin övündüğü başkanlık rejiminin yaratığı tahribat ortadadır. İnsanca çalışmamız ve insanca yaşamamız bir yana hayatta kalmamızı bile sağlamaktan çok uzak bir düzenle karşı karşıyayız. Biz işçiler ve emekçiler olarak 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vereceğimiz karar ülkemizi hangi Cumhurbaşkanın yöneteceğinden ibaret değildir. Bu seçim bizim için esas olarak adaleti ve demokrasiyi ağır biçimde tahrip eden ülkeyi şirket gibi yöneterek depremde milyonları enkaz altında bırakan otoriter başkanlık sistemini değiştirmek için kimseyi ötelemeden, parçalamadan birlik olacağımız bir seçimdir” diye konuştu.

“EMEĞİN AYDINLIK TÜRKİYE’SİNİ HEP BİRLİKTE KURALIM”

Başta Genel İş Sendikası üyeleri olmak üzere herkesi 28 Mayıs’ta oy kullanmaya çağıran Göksoy, şunları söyledi:
“Biz Genel İş Sendikası Mersin Şubesi olarak emeğimizi hiçleştiren alın terimizin ve emeğimizin karşılığında daha fazla vergi ve sömürü sistemini dayatan mevcut iktidarın kaybetmesi için, ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı, esarete karşı özgürlüğü, geleceği, gençliği, çocukları, eğitimi, bilimi, laikliği, adaleti, tek adam rejimini, domuz bağını, çocuk istismarını, kadın cinayetlerini oylayacağız. Bunun için örgütlü olduğumuz bütün işyerlerini önce oy kullanmaya gitmelerini sonra da sandıklara ve oylarımıza sahip çıkarak 28 Mayıs’ta bu köhnemiş düzene karşı bizler buradayız, bir aradayız ve bu karanlığı yıkarak Emeğin Aydınlık Türkiye’sini hep birlikte kurmaya davet edeceğiz.”