Üreticiye destek, depremzedeye vitamin

Üreticiye destek, depremzedeye vitamin

MERSİN İZ HABER

Deprem felaketinin ilk gününden bu yana bölge insanının yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesine narenciye ürünleri gönderecek. Bu adımla hem depremzede yurttaşların sağlıklı gıdaya erişimine destek verilecek, hem de yöre çiftçisine 2 milyon liralık destek sağlanacak.

160 TON LİMON VE PORTAKAL SATIN ALINDI

Deprem bölgesinde soğuk hava şartları nedeniyle zor günler yaşayan, sağlıklı beslenme konusunda sıkıntılar yaşayan yurttaşlar için Büyükşehir Belediyesinden yeni bir adım geldi. CHP’li Başkan Vahap Seçer, depremden etkilenen vatandaşların vitamin içeren gıdalar tüketmesi için bölgeye limon ve portakal yollama kararı aldı. Başta Erdemli olmak üzere kentin belli bölgelerindeki üreticilerinden temin edilen 160 ton limon ve portakal deprem bölgesine gönderilmek için hazırlandı.

ÜRETECİYE 2 MİLYON TL’LİK DESTEK

Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'a gönderilecek olan limon ve portakallar depremzedeler için gıda ve sağlık açısından büyük önem taşırken aynı zamanda Mersinli üreticilerin bütçesine de önemli katkı sağladı. Büyükşehir Belediyesi Mersinli narenciye üreticisine yaklaşık 2 milyon liralık destek sağlamış oldu.

“MİSAFİRLERİMİZ İÇİN BÜYÜK GAYRET GÖSTERİYORUZ”


Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Vahap Seçer, şunları söyledi:
“Belediyemiz depremin yaşandığı günden itibaren bölgede insanüstü bir çabayla yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor. Aynı zamanda bölgemizdeki misafirlerimizi de kendi evlerinde hissettirmek için büyük gayret sarf ediyoruz. Soğuk hava şartları nedeniyle deprem bölgesindeki yurttaşlarımızın sağlıklı beslenme konusunda ciddi eksikleri olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Bu nedenle bölgeye vitamin içeren ve bağışıklık sistemini güçlendiren limon ve portakal gönderiyoruz. Bu vesile ile göndereceğimiz 160 ton limon ve portakalla hem depremzedelerimize vitamin sağladık hem de zor günler geçiren üreticilerimize destek olduk.”

  Üreticiye destek, depremzedeye vitamin