Mersin’de silah kaçakçılığı operasyonu

Mersin’de silah kaçakçılığı operasyonu

MERSİN İZ HABER

Mersin Emniyet Müdürlüğü’nce Özel Harekât ve dron desteğiyle 8 adrese yapılan eş zamanlı operasyonda 1 AK47 kalaşnikof otomatik piyade tüfeği, 61 tabanca, 12 anahtarlık görünümlü suikast tabancası, 10 otomatik av tüfeği ele geçirildi. 4 silah kaçakçısı yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yasadışı silah ticareti yapan şahısların tespitine yönelik yürütülen uzun süredir yaptığı çalışmayı sonlandırdı. Yapılan teknik takip sonucunda, şüpheli 4 şahsın, suç örgütleri ile irtibatlı bir şekilde çok sayıda silahı yasadışı şekilde Mersin'e getirerek, satmayı amaçladıkları belirlendi.
ANAHTAR GÖRÜNÜMLÜ SUİKAST TABANCASI DA VAR

Yapılan çalışmada zanlıları bir süre daha takip eden ekipler, sabah saatlerinde operasyon için düğmeye bastı. Özel Harekât ve dron desteğiyle 1'i iş yeri 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 1 AK47 kalaşnikof otomatik piyade tüfeği, 2 kalaşnikof şarjörü, 2 kalaşnikof fişeği, 61 tabanca, 54 tabanca şarjörü, 250 tabanca fişeği, 12 anahtarlık görünümlü suikast tabancası, 10 otomatik av tüfeği, 20 av tüfeği şarjörü, 26 tabanca namlusu, 30 silah parçası ile 1 metal kelepçe ele geçirdi.
Operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli, işlemleri yapılmak üzere emniyete götürüldü.

  Mersin’de silah kaçakçılığı operasyonu