(ÖZEL) Tisan’ı AKP’li müteahhit sattı, yandaş firma yatırıma açtı

(ÖZEL) Tisan’ı AKP’li müteahhit sattı, yandaş firma yatırıma açtı
Dünyanın en güzel 13.koyu olarak bilinen Mersin’in Silifke ilçesindeki Tisan Yarımadası’nın büyük bölümünün AKP’li bilinen müteahhit Emin Ucuz, iki kardeşi, çocukları ve yeğenleri tarafından yandaş olarak bilinen firmaya satıldığı belirlendi. 1000 villa yapımına başlayan Ankara merkezli yandaş firma sosyal tesislerini bay-bayan ayrı şekilde haremlik-selamlık yapacağını duyurdu.

Ali Ekber ŞEN - Mustafa ERGÜN / MERSİN İZ HABER

Türkiye’nin sahil kesimlerinde bu güne kadar değerli hazine arazilerinin AKP’liler ve yandaş şirketlerce ranta açılma uygulamasının bir örneği, Dünyanın en güzel 13.Koyu olarak bilinen Mersin’in Silifke ilçesi Yeşilovacık mahallesindeki TİSAN Yarımadası’nda yaşanıyor. Büyük bölümü hazineden kapatılan arsaların Mersin’de AKP’li olmakla bilinen müteahhit Emin Ucuz, iki kardeşi, çocukları ve yeğenleri tarafından yandaş şirkete satıldığı ortaya çıktı. Merkezi Ankara’da bulunan Faras İnşaat Yapı Sanayii Ticaret Limited Şirketi’nce kurulan S.S FARAS Akdeniz Konut Yapı Kooperatifi ise bünyesinde haremlik-selamlık sosyal tesislerinde bulunacağı 1000 villa yapımı projesine start verdi.

YAPILAŞMANIN ÖNÜNÜ CUMHUR İTTİFAKI AÇTI

Çam ağaçlarıyla kaplı ormanların bulunduğu yeryüzü cenneti TİSAN Yarımadası için hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 Ağustos ayı Meclis toplantısı gündemine getirildi. Meclisteki görüşmeler sırasında CHP’li Başkan Vahap Seçer ve muhalefet meclis üyeleri, 0,90 yapı yoğunluğunun ve 5 katlı otele izin verilmesinin, TİSAN Yarımadasının özgün yapısını bozacağını belirterek itiraz etti. İtirazlara rağmen imar planı Cumhur İttifakı’na mensup AKP-MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla geçince yapılaşmanın önü açıldı. TİSAN’da yapılaşmanın önünü açan imar planının meclisten geçmesinin çok öncesinde ise yandaş olduğu iddia edilen Ankara merkezli FARAS isimli şirketin bölgede çok değerli arsalar aldığı belirlendi.

AKP’Lİ MÜTEAHİT BİLDİK İSİM

Arsayı yandaş olduğu öne sürülen FARAS’a satanlar ise Mersinlilerin yakından tanıdığı bir aile şirketi. Söz konusu 2 tapudan birisi olan 41 bin 663.97 metre karelik 3067 parsel numaralı arsayı, FARAS İnşaat Yapı Sanayii Ticaret Limited Şirketi tarafından kurulan S.S FARAS Akdeniz Konut Yapı Kooperatifine, AKP’li olmasıyla bilinen Emin Ucuz, iki kardeşi, çocukları ve yeğenleri tarafından satışı yapıldı. Yine 120 bin 058.86 metrekare olan 3068 parselin 60 bin 029 metrekarelik bölümünü bir süre önce yaşamını yitiren Hüseyin Uğur, 60 bin metrekaresini ise yine AKP’li müteahhit Emin Ucuz tarafından ilgili kooperatife satıldı. Tisan’da ki son derece değerli arsaları sattığı ortaya çıkan ve kentte AKP’li olmasıyla tanınan Ucuz Ailesi’nin, yıllardır Türkiye’nin birçok ilinde Devlet ihaleleri almasıyla da biliniyor. MEFA isimli aile şirketi, eğitim, bayındırlık, spor-turizm, endüstriyel-ticari alanlarında çok sayıda devlet ihalesinin de içinde bulunduğu büyük projeleri hayata geçirdi. Şirket, halen Mersin’in en değerli kupon arazilerinin bulunduğu Yenişehir ilçesinde çok katlı dev konut projeleri yapımını sürdürüyor.

TANITIM YAPMAYA BAŞLADILAR

Merkezi Ankara’da bulunan FARAS İnşaat Yapı Sanayii Ticaret Limited Şirketi tarafından kurulan S.S FARAS Akdeniz Konut Yapı Kooperatifi, Mersin İli, Silifke İlçesi, Hacıishaklı Mahalle/Köyü, Köselerlik mevkiindeki 41 bin 663.97 metre kare olan 3067 parsel numaralı arsanın ve yine aynı mevkideki 120 bin 058.86 metrekare olan 3068 parsel numaralı arsaların satın alındığını kendi web sitesinde duyurdu ve toplamda 161 bin 721 metrekareye ulaşan tapuları yayınladı. Ardından da tüm sosyal medya hesapları üzerinden konutların ve otelin tanıtımını yapmaya başladı. Tesis, “Akdeniz’in saklı cennetinde yepyeni bir yaşam”, “Denize sıfır 5 yıldızlı tatil köyü konforu”, “Dört mevsim sürecek rüya gibi bir yaşamın adresi” sloganlarıyla tanıtılıyor.

3-6 MİLYONA SATILACAK

3-6 milyon lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan 1000 villalık tatil köyünün (kooperatifin) üyeleri arasında ise milletvekillerinin, bürokratların ve yüksek yargı mensuplarının olduğu iddia ediliyor.

SOSYAL TESİSLERDE HAREMLİK-SELAMLIK UYGULAMA

FARAS İnşaat Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Aras’ın kızı olan Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Mimar İrem Aras, FARAS Akdeniz Konut Yapı Kooperatifi için hazırlanan sosyal medya tanıtım videolarında şunları söylüyor:
“FARAS Akdeniz, 60 bin metrekare arsa üzerine kurulacak ve bin konut bulunacak. Ayrıca burada yaklaşık 50 odalı bir de butik otel yapılacak. Burası dünyanın en güzel 13. Koyu olarak bilinen TİSAN Yarımadasında bulunuyor. Arazide uçsuz bucaksız deniz manzarası var. Sosyal tesislerimizde bay-bayan ayrı olmak üzere kapalı havuzlar ve alanlar da bulunuyor”