Mersin Üniversitesi’ne AKP’li aileden rektör atandı   

Mersin Üniversitesi’ne AKP’li aileden rektör atandı   
Mersin Üniversitesi’ne uzun süredir beklenen rektör ataması resmi gazetede yayınlanarak gerçekleşti. Yeni Rektör Prof.Dr.Erol  Yaşar, Erdemli ilçesinden Yörük bir aileden. Rektör Yaşar’ın babası Abdullah Yaşar geçmişte DYP’den belediye başkanlığı, kardeşi Erdoğan Yaşar ise şu anda AKP ilçe teşkilatında görev yapıyor.

Ali Ekber ŞEN / MERSİN İZ HABER

Mersin Üniversitesi’ne Rektörlüğü’ne Erdemli ilçesinden siyasette etkin olan Yörük bir ailenden gelen Prof.Dr.Erol Yaşar atandı. Uzun yıllardır  Mersin Üniversitesinde görev yapan Prof.Dr.Erol Yaşar’ın, babası Abdullah Yaşar geçmişte DYP’den başkanlık görevinde bulunurken, kardeşi Erdoğan Yaşar ise halen AKP ilçe teşkilatında görev yapıyor.

YENİ REKTÖR POLİTİK BİR AİLEDEN

Mersin Üniversitesi’ne atanan Prof.Dr.Erol Yaşar’ın babası Abdullah Yaşar Erdemli ilçesinin Kumkuyu Belediyesi kurucu belediye başkanı. İlçede narenciye sektörüyle ticaret yaptığı bilinen Abdullah Yaşar 1999 yılından 2009 yılına kadar Kumkuyu beldesi belediye başkanlığı yaptı. Daha sonra 2014-2019 yılları arasında Ak Parti'den Erdemli Belediyesi meclis üyeliği görevinde bulundu. Yeni atanan Rektör Erol Yaşar’ın kardeşi Erdoğan Yaşar ise şu anda AKP Erdemli ilçe yönetiminde görev yapıyor. Erdemli'de bulunan Yaşar Ailesi'nin AKP'li olması biliniyor.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN ÇİÇEK AÇIKLAMASI YAPTI

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof.Dr.Erol Yaşar, yeni görevi nedeniyle sosyal medya hesabından çiçek gönderilmesi konusunda açıklama yaptı. Prof.Dr.Erol Yaşar şunları yazdı:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Mersin Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmış bulunmaktayım. Tebrik için rektörlüğümüze çiçek gönderilmemesi, Mersin Üniversitesi Cami Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneğimize ve Mersin Üniversitesi Geliştirme Vakfımıza (MÜGEV) bağış yapılması önemle rica olunur.”
Yeni Rektör Yaşar, paylaşımında Mersin Üniversitesi Cami Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği ile Mersin Üniversitesini Geliştirme Vakfı’na ait IBAN numaralarını da yazdı.

EROL YAŞAR KİMDİR?

25 Şubat 1969 yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde dünyaya gelen Erol Yaşar, 1991 yılında Selçuk Üniversitesi Matematik Bölümünde lisans eğitimini, 1996 yılında Ohio Üniversitesi'nde Matematik Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Erol Yaşar, 2006 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamlayarak Doktor unvanını almıştır. 1992-1993 yıllarında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde, 1993-2008 yıllarında ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde görev yapan Erol Yaşar, Mersin Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde 2008- 2012 yılları arasında Dr. Öğr. Üyesi, 2012-2018 yılları arasında Doç. Dr. olarak görev yapmıştır. Ulusal ve uluslararası alanda birçok araştırma makalesi ve yayımlanmış kitabı bulunan Prof. Dr. Erol Yaşar, evli ve üç çocuk babasıdır.
PERŞEMBE GÜNÜ GÖREVE BAŞLAYACAK

Mersin Üniversitesi'nin beşinci Rektörü olarak görev alacak olan Prof. Dr. Erol Yaşar, 12 Ocak Perşembe günü saat 11’de Üniversite Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi A Salonu’nda düzenlenecek tören ile görevi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’dan devralarak koltuğuna oturacak.