Mersin’de FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

Mersin’de FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

MERSİN İZ HABER

Mersin’de silahlı terör örgütü FETÖ/PDY’nin güncel yapılanmasına yönelik düzenlenen şafak operasyonunda 15 zanlı gözaltına alındı. Zanlıların örgütü diri tutmak için çalıma yaptığı belirlendi.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre örgüt elemanlarının kentte çalışma içinde olduğu belirlendi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) ekiplerince FETÖ/PDY’nin güncel yapılanması içinde çalışma yürüttüğü belirlenen 15 kişi bir süre teknik takibe alındı. Teknik takip işleminin tamamlanmasından sonra şüphelilere yönelik, suç unsurlarının ele geçirilmesi ve eylem ve faaliyetlerine son verilmesi amacıyla 120 polisin katılımıyla dron destekli eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi.

ÖRGÜTÜ DİRİ TUTMAK İÇİN UMUT MESAJLARI GÖNDERİYORLARMIŞ


Güncel yapılanmaya yönelik düzenlenen operasyonlarla zayıflayan örgütün, dağılmamak ve mensuplarının aidiyet duygusunu pekiştirmek için kriptolu yazışma uygulamaları üzerinden rüya içerikli 'umut' mesajları gönderdiği belirlendi. Ayrıca, örgütün öğrenci yapılanmasında yönetici olarak bulunan bir şüpheli hakkında aynı zamanda PKK/KCK Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak suçundan da soruşturma yürütüldüğü ortala çıktı.
Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

  Mersin’de FETÖ operasyonu: 15 gözaltı