Evde özel düzenek ve ekipmanla esrar yetiştirdiler

Evde özel düzenek ve ekipmanla esrar yetiştirdiler

MERSİN İZ HABER

Mersin’de polisin yaptığı çalışmada yurt dışından getirdikleri ekipman, ürün ve özel düzenekle esrar üretim merkezi haline getirilen iki ev ortaya çıkartıldı. Yakalanan iki zanlıdan biri tutuklandı, diğerine adli kontrol kararı uygulandı.
Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmada adresi belirlenen iki ayrı evin uyuşturucu imalathanesine dönüştürüldüğü belirlendi. Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan alnına arama ve gözaltı kararıyla belirlenen iki adrese operasyon düzenlendi.

EVLERİ ÖZEL İMALATHANEYE ÇEVİRMİŞLER

Polis ekipleri, Mezitli ve Yenişehir ilçelerinde iki ayrı adrese operasyon yaptı. Yapılan operasyonda evlerin birer odasının esrar üretimi için özel hazırlandığı belirlendi. Yapılan aramada, yurtdışından özel ekipman ışıklandırma sera sistemleri, özel toprak, gübre kimyasallar ve genetiği değiştirilmiş hint keneviri skank ve marihuana diye tabir edilen esrar maddesi getirip evde özel düzenek kurarak yetiştirdikleri tespit edildi. Yapılan operasyonda iki şüpheliye ait sera haline getirilmiş apartman dairelerinde bulunan evlerinde yapılan aramalarda 63 kök hint keneviri, 4 kilo 260 gram Mariyuana esrar maddesi ışıklandırma, ısıtma, iklimlendirme sistemleri özel düzenekler gübre ve kimyasallar ele geçirildi.
Mahkemeye sevk edilen O.N tutuklanırken, Y.B ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

  Evde özel düzenek ve ekipmanla esrar yetiştirdiler