Mersin’in o ilçesi için şok iddia: 62 ülkeden seçmen var

Mersin’in o ilçesi için şok iddia: 62 ülkeden seçmen var
CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçmen sayılarıyla ilgili şok bir iddiayı gündeme getirdi. Başarır, CHP Mezitli ilçe başkanlığının seçmen listeleriyle ilgili yaptığı çarpıcı araştırmayı açıklayarak, “Mezitli’de 62 ülkeden seçmen var” dedi.

 

MERSİN İZ HABER

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, seçim bölgesi olan Mersin’de yaptığı çalışmalarda CHP Mezitli İlçe Başkanlığı’nın seçmen listesine ilişkin yapmış olduğu araştırmaları kamuoyuyla paylaştı. Başarır, ilçede ki toplam seçmen sayısının 153 bin 677 olduğunu, bunun 5 bin 574 kişisinin yabancılardan oluştuğunu, 10 binden fazla yabancının da Türk vatandaşı yapıldığını ifade ederek, “Mezitli’de 62 ülkeden seçmen var” dedi.

“SİSTEMATİK OLARAK SURİYELİLERE VE DİĞER YABANCILARA VATANDAŞLIK VERİLİYOR”

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer başkanlığında seçmen listesine ilişkin bir çalışma yapıldığını ifade eden CHP’li Başarır, “Yapılan çalışma Mersin’de ne kadar yabancı seçmen olduğunu ortaya koymuş durumda. Çıkan sonuçlar ürpertici ve dehşet verici. Mersin’de 400 binin üzerinde yabancı yaşadığını ve bunların başını Suriyelilerin, Iraklıların ve Ürdünlülerin çektiğini görüyoruz. Düzenli olarak, sistematik olarak bu ülke vatandaşlarına bizim ülkemizin vatandaşlığı veriliyor. Mersin’in Mezitli ilçesinin tüm seçmen sayısı 153 bin 677 ve yabancı seçmen sayısı 5 bin 574 kişi. Daha dramatik olan ise Mersin’in Mezitli ilçesinde 62 ülkeden seçmen var” diye konuştu.

"TÜRKİYE BUNU HAK ETMİYOR"

Hiçbir yöneticinin, iktidarın topraklarına bu kötülüğü yapmaya hakkı olmadığını belirten CHP’li Başarır, “Sayılara bakıldığında bu yabancı seçmen sayısının 3 bin 772 kişisi Suriyeli. Bu sayının yine 144 tanesi Iraklı, 150 tanesi Suudi Arabistan vatandaşı. Biri çıkıp bunun hesabını vermelidir. Bizim memleketimize neden bu kötülüğü yapıyorsunuz? 5 bin civarı yabancı seçmen sayısı varken 10 binin üzerinde yabancıya da vatandaşlık verilmiş. Yani seçmen sayısının yüzde 4’ü kadar hemen hemen. İlçe başkanıma bu verileri ortaya koyduğu için teşekkür ediyorum. Türkiye, Mersin, Mezitli, Hatay bunu hak etmiyor” ifadelerinde bulundu.

“BU BİR SEÇMEN İTHALİDİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun seçmen ithal ettiğini de dile getiren Başarır, “Bu durum açıkça bir seçmen ithalidir. O yüzden gelin buna izin vermeyin diyoruz” uyarısında bulundu.

“BİZİ BU HALE GETİRENLER UTANSIN”

Araştırmayı yapan CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer ise şu değerlendirmede bulundu:
“Esnaf ziyaretinde maalesef neredeyse Türk esnaf bulamaz olduk. Resmi olarak araştırmalarımız sonucunda Mezitli’nin 153 bin 677 seçmeni var. Bu seçmen sayısının 5 bin 574’ü yabancı seçmen. Toplamda 62 ülkeden seçmen var. Gayrı resmi olarak Mezitli’de 100 bine yakın Suriyeli var. Kendi memleketimizde yabancı olduk. Sitelerimizin bazılarında seçim olsa Suriyeliden başka bir başkan seçilmesinin imkanı yok. Mahalle muhtarı seçimi olsa maalesef muhtarlığı bile Türk vatandaşı kazanamayacak hale geldi. Ülkemizi bu duruma sokanları Allah’a havale ediyoruz. Bu ülkede bizi bu hale getirenler utansın.”

  Mersin’in o ilçesi için şok iddia: 62 ülkeden seçmen var