Narenciye Festivali’ne rekor ziyaret

Narenciye Festivali’ne rekor ziyaret

MERSİN İZ HABER

Mersin’in en büyük festivali olan ve bu yıl 8’incisi düzenlenen Narenciye Festivali sürerken, ilk 3 saat içinde yaklaşık 50 bin kişinin ziyaretinin gerçekleştiği ifade edildi.
Adnan Menderes Bulvarı Galatasaray Meydanı çevresindeki 70 bin dönüme kurulan festival alanına çocukları ile birlikte gelen aileler, çalan müzikler eşliğinde dans etti. Katılımcılar, zumba dans gösterisi, tahta bacak show ve Kibrit Kutusu konseri ile eğlendi. Açılan stantlarda yöresel ürünler ve el emeği göz nuru çalışmalar da görücüye çıktı. Festival alanı ilk 3 saat içinde yaklaşık 50 bin kişiyi ağırlarken; greyfurt, portakal ve limonla süslenen kuş, tren, ahtapot, ejderha, balina, denizaltı ve helikopter figürleri de Mersinlilerin festival alanındaki fotoğraf stüdyosu haline geldi. Vatandaşlar figürlerin önünde fotoğraf çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

“EMEK, EKİP RUHU, DAYANIŞMA, HAYAL GÜCÜ, SANAT VE ENERJİ VAR”

Mersin Ticaret Borsası ve Narenciye Festivali İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, festivalin Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıdığını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Mersin ile özdeşleşmiş, ortak paydamız olan narenciye etrafında, kentimizin tüm dinamikleri olarak el ele verdik, tek vücut olduk. Festivalimiz böylesine güçlü birlik ve beraberlik ile Mersinimizin neler başarabileceğinin en somut, en güzel örneğidir. İlmek ilmek işlediğimiz figürlerimiz ile tam bir görsel şölen sunuyoruz. Oluşturduğumuz bu narenciye dünyasında emek, ekip ruhu, dayanışma, hayal gücü, sanat ve enerji var. Ülkemizde yapılan birçok meyve festivali var. Mersin Narenciye Festivali’ni diğerlerinden ayıran bir farklılığı var. Bu farklılık, narenciye ürünlerinin bizzat kendisinin süsleme aracı olarak kullanılmasıdır. Süslemelerde kullanılan 100 bin kilogram, 500 bin adet narenciye var. Günde ortalama 70 kişi ile 10 bin saati aşan iş gücü var. Bu özelliği ile festivalimiz, Türkiye’nin ilk, tek ve en görkemli festivalidir. Buradaki ürünleri festival sonunda halkımıza dağıtacağız.”

100 TON NARENCİYE ÜRÜNÜ KULLANILDI

İlki 2010 yılında yapılan ve 2015 yılına kadar aralıksız sürdürülen Uluslararası Mersin Narenciye Festivali, çeşitli sebeplerden dolayı ara verilmişti. 2019 yılında yeniden başlayan ancak bu seferde korona virüs salgını dolayısıyla 2 yıl ara verilen festivalin bu yıl 8’incisi düzenleniyor. Türkiye’nin narenciye ihtiyacının yüzde 55’inin karşılandığı Mersin’de gerçekleştirilen Uluslararası Narenciye Festivali’nde 100 ton narenciye kullanılarak birbirinden ilginç figürler ortaya çıkartılırken, festival alanı karnaval havasına döndü. Mersin Valiliği koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Borsası, merkez ilçe belediyeleri ve çok sayıda kuruluşun desteğiyle düzenlenen festival 3 gün sürecek.