Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde yemek krizi

Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde yemek krizi

MERSİN İZ HABER

Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri hastanede çıkan yemeklerden şikayetçi oldu. Konuyla ilgili hastane yönetimine defalarca dilekçe yazan sağlıkçılar, mevcut yemek şirketinin değişmesi ve yemeklerin düzelmesi için 1 hafta süre ile yemekhaneye çıkmayarak durumu protesto edecek.
Mersin Tabip Odası, Hekim Birliği Sendikası, SES Mersin Şubesi ve Hekimsen’e bağlı sağlıkçılar, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi önünde bir araya gelerek aldıkları protesto kararını açıkladı. Yapılan açıklamada, “Mersin Üniversitesi Hastanesi’nde hijyenik ve kaliteli yemek hakkından mahrum kalıyoruz. Yetersiz ve Sağlıksız beslenme yoğun ve zorlu şartlar altında çalışan bizler için sağlığımızı tehlikeye atmakla beraber, tedavi olmaya gelen hastalarımızın da sağlığını sıkıntıya sokup tedavi süreçlerini uzatmaktadır” denildi.

“ZEHİRLENİP YATAKLARA DÜŞMEK Mİ GEREKİYOR?”

Yemekhanede yemek yiyen sağlık emekçilerin sayısının her geçen gün düştüğü belirtilirken yemeklerden haşere, kıl, tüy, taş gibi şeylerin de çıktığına dikkat çekildi. Hastane çalışanlarının yemeklerden memnun olmadığı dile getirilerek yemek şirketinin değiştirilmesi talep edildi. Konuyla ilgili defalarca dilekçe yazdıklarını dile getiren sağlıkçılar, şu görüşlere yer verdi:
“Hastane yönetimi çağrılarımıza kulak tıkamıştır. Hastanemiz çalışanları ve hastalarımız çıkan yemeklerden memnun değil, tedbir alınmalı geliştirilmeli ve düzenlenmelidir. Simit ayran eylemi ile başladık iyileşme olmadı ve yeni eylem olarak 1 hafta süre ile yemekhaneye çıkmıyoruz, kart basmıyoruz ve kumanya almıyoruz.”