Sağlık çalışanlarından kariyer düzenleme talebi

Sağlık çalışanlarından kariyer düzenleme talebi

Sağlık çalışanları, bakanlık tarafından yapılan görevde yükselme sınavlarının yapılan değişikliklerle anlamsızlaştığını dile getirerek, soruna çözüm yolu bulunmasıni istedi.
Bakanlık tarafından zaman zaman kariyer alanında yapılan görevde yükselme sınavlarının 663 sayılı KHK ile getirilen Sözleşmeli Yöneticilik yönteminin getirilmesiyle anlamsızlaştığı belirtildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Çalışanları Sendikası Basın ve İletişim Üyesi Habip Gostak, "Yapılan sınav her ne kadar Sağlık Bakanlığı görevde yükselme sınavı olsa da; sağlık mesleği mensuplarının yararına yapılan bir sınav değildir. Hele hele kariyer sınavı hiç değildir. Sınavda ilan edilen en yüksek kadro şef kadrosu. Genel İdari Hizmetler sınıfında idari alanda en alt bir kadro için sınav yapılıyor. Örneğin, acil sağlık alanında bir yönetim kadrosuna sözleşmeli yöneticiler atanıyor, hem de sınavsız" dedi.
2012’de Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatında bulunan bütün yöneticilik kadrolarının sözleşmeli olduğunu ifade eden Gostak, “Dolayısıyla; sağlık çalışanları sınavla kendi alanında yönetici bile olamıyor. Bakanlıktan talebimiz mevcut yöntemden vazgeçerek kurumda yıllardır görev yapan liyakat sahibi insanların görevde yükselme sınavlarına katılmalarının sağlanarak yönetim kademelerinde görev alabilmelerinin sağlanması" diye konuştu.