Özyiğit: Koltuk hevesiyle bu kente yazık etmeyin

Özyiğit: Koltuk hevesiyle bu kente yazık etmeyin
CHP’li Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit,  Büyükşehir Belediyesini hedef alan algı oyunlarına, CHP’li belediyelerin terörle ilişkiliymiş gibi gösterilmek istenmesine tepki gösterdi. Özyiğit, MBB Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in gözaltına alınma biçimini de eleştirdi.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesini terörle ilişkilendirmek isteyenlere tepki gösterdi. MBB Basın Yayın Daire Başkanı Bedrettin Gündeş’in ev baskınıyla gözaltına alınmasını da eleştiren Özyiğit, “Hiç kimse koltuk hevesiyle ya da bir yeri yıpratma arzusuyla bu kente de yazık etmesin bu ülkeye de yazık etmesin. Mersin halkı da bu konularda son derece bilinçlidir. Hiç öyle yapmacık davranışlardan etkilenecek bir insan kitlesi değildir Her kimse, kimlerse Mersin’den ellerini çeksinler. Mersin barış, kardeşlik ve huzur kentidir” dedi.

TERÖR SALDIRISINI KINADI

Başkan Abdullah Özyiğit, meclis toplantısında yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesini terörle ilişkilendirecek algı yaratmaya çalışan kesimlere tepki gösterdi. Terör saldırısını kınayarak konuşmasına başlayan Özyiğit, “Şehit polisimiz Sedat Gezer’e Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı polisimize acil şifalar diliyorum” dedi.

“DAVET EDİLSE KOŞARAK GELECEK”

Türkiye’de zaman zaman kafa karışıklıkları yaşanmasına neden olacak uygulamalara imza atıldığını kaydeden Özyiğit,  şöyle devam etti:
“Bu ülkenin birliğine, bütünlüğüne kast etmiş hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmaması gerektiği görüşümüzün, tavrımızın altını çizerek ifade etmek isterim ki bir kafa karışıklığı, bir algı yarışı ya da bazı şeylerin siyasete alet edilerek halkta bir algı oluşturulması yönünde yapılmasını da ben kınıyorum. 
Nefretle kınıyorum. Orada bir terör saldırısı yapılıyor, bir gün sonra bir bakıyoruz ki, davet edilse koşarak gelecek, hemen icabet edecek Büyükşehir Belediyemizin bir daire başkanı bilmem kaç yıl önce yaptığı bir davranıştan ötürü evi basılarak, baskınla gözaltına alınıyor. Ne yapıyoruz? Ne oluyor? Biz nerede yaşıyoruz? Neye hizmet ediyoruz? Şimdi bir tek telefonla istediği yere gidecek bir arkadaşımız. Bütün Mersin tanıyor kendisini. Kentte kayyumla da çalışmış, HDP’li belediyede de çalışmış, CHP’li belediyede de görev almış bir arkadaş. Bütün Mersin camiası yakından tanır. Varsa bir suçu ayrı bir şey. Ama at izini, it izini karıştırmaya gerek yok. Böyle bir uygulamadan duyduğum rahatsızlığı bir belediye başkanı olarak duyduğum rahatsızlığı halkımızla ve sizlerle paylaşmak istiyorum.”

“HALK HER ŞEYİN FARKINDA”

Mersin Büyükşehir Belediyesinin terörle ilişkilendirilmek istenmesi çabalarını da nefretle kınadığını ve bu çabaların boşa çıkacağına inandığını vurgulayan Özyiğit, şunları söyledi:
“Çünkü halk her şeyi görüyor. 7 Haziran seçimlerinde ben CHP Mersin İl Başkanlığı yaptım. 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasında da yaşanan olayları çok yakından izledik, takip ettik. Bunları da görüyoruz. 
Hiç kimse koltuk hevesiyle ya da bir yeri yıpratma arzusuyla bu kente de yazık etmesin bu ülkeye de yazık etmesin. Bunun sonuna kadar savunucusuyuz, bunun sonuna kadar iddiacısıyız, bunun sonuna kadar da arkasındayız. Herkes bir tane can taşıyor. Hiçbirimizin canının kıymeti yok. 2 çocuğu babasız bırakan kimse Allah onları kahretsin. Bizim canımız şehit Sedat Gezer’in canından değerli değil. Hepimiz bir tane can taşıyoruz. O canı teslim edeceğimiz güne kadar şerefli biçimde hayat sürmeyi de ilke edinmişiz. Bu ülkeye hizmet etmek, birlik, beraberlik, kardeşlik içinde yaşamak için de bir çabamız var. Bu doğrultudan da hiç sapmayacağız. Mersin halkı da bu konularda son derece bilinçlidir. Hiç öyle yapmacık davranışlardan etkilenecek bir insan kitlesi değildir. Buna da sonuna kadar güvenimiz tam. Her kimse, kimlerse Mersin’den ellerini çeksinler. Mersin barış, kardeşlik ve huzur kentidir. Bu kentin imajını bozmaya da kimsenin hakkı yok.”