Mersin Cumhuriyet Başsavcısı’ndan polisevi saldırısı açıklaması: 6 tutuklama 1 ev hapsi

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı’ndan polisevi saldırısı açıklaması: 6 tutuklama 1 ev hapsi
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, 1 polis memurunun şehit edildiği 1’nin de yaralandığı polisevine yönelik terör saldırısı ile ilgili resmi açıklama yapıldı. Açıklamada tutuklanan 6 kişi ile ev hapsi kararı verilen 1 kişi hakkında ‘Gözcülük ve bilgi toplama, keşif yapma” konusunda işlem yapıldığını belirtildi.

MERSİN İZ HABER

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, tarafından bir polis memurunun şehit olduğu polisevi saldırısına yönelik resmi  açıklama yapıldı. Açıklamada, eylemden sonra yapılan operasyonlarda, ‘gözcülük ve bilgi toplama, keşif yapma ve eyleme doğrudan yardım etme’ şüphesiyle yakalanan 6 zanlının tutuklandığı, 1 kişi hakkında ise ev hapsi kararı verildiği belirtildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgan Öztoprak imzasıyla yapılan resmi açıklamada, 26 Eylül 2022 günü saat 22.40 sıralarında Mezitli ilçesinde bulunan Tece Polisevi'ne yönelik bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan uzun namlulu ateşli silahlar ve düzenek yerleştirilmiş patlayıcı maddeler ile yapılan saldırı sonucu, görevli polis memurlarından birinin şehit olduğu, diğerinin de yaralandığı hatırlatıldı. Saldırının ardından başlatılan soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tüm deliller usulünce toplanıp, değerlendirilmektedir. Bu kapsamda mezkur saldırı ile ilgili olarak gözcülük ve bilgi toplama, keşif yapma ve eyleme doğrudan yardım etme şüphesiyle gözaltına alınan şüphelilerden, Cumhuriyet Başsavcılığımızca sorgularına müteakip yapılan sevk sonucunda Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince 6 şüpheli tutuklanmış, 1 şüpheli hakkında ev hapsine karar verilmiştir. Olayla bağlantısı olmayan ancak Cumhuriyet Başsavcılığımızca bölücü terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında ise gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştır."