SMA hastası Kumsal bebek kurtarılmayı bekliyor

SMA hastası Kumsal bebek kurtarılmayı bekliyor
Mersin’in Bozyazı ilçesinde 15 günlükken en fazla iki yaşına kadar hayatta bırakan Kas Hastalığı(SMA)’na yakalanan Kumsal Kar, hayırsever vatandaşların desteğini bekliyor. Minik bebeğin hayata tutunması ancak yurt dışından getirilecek bir ilaca bağlı.

MERSİN İZ HABER

Mersin’in Bozyazı ilçesinde henüz 15 günlükken Kas Hastalığı(SMA) hastalığı teşhis edilen Kumsal Kar, hayata tutunması için yardım elinin uzanması bekleniyor. Tedavisi için yaklaşık 35 milyon TL gerekli olduğu ifade edilen minik Kumsal’ın, kurtarılması için Mersin Valiliği izni ile açılan yardım kampanyası devam ediyor.
Türkiye de yüzlerce SMA hastası çocuklardan sadece biri olan Kumsal Bebek’in kurtuluşu, hastalığın tedavisi Türkiye de olmadığı için yurt dışında getirilecek bir ilaca bağlı. Şu anda 2 aylık olan Kumsal Bebeğin hemşire olan annesi Ceyda(24)  ve aynı mesleği paylaşan Babası Şahika(25) Kar, çocuklarının sağlığına kavuşması için herkesten yardım bekliyor.

KERMES BİLE DÜZENLENDİ

Anamur ve Bozyazı’da kermeste dahil bir çok kampanya başlatan Ceyda-Şaika Kar çifti, çocuklarının bir gün daha fazla yaşayabilmesi
için görevlerini, yerlerini yurtlarını bırakıp Antalya’ya tedaviye götürdüler. Tek umutlarının Allah’ın şifası ve hayırsever vatandaşların destekleri olduğunu kaydeden Anne ve baba, Mersin Valiliği’nin izni ile bankalara hesap açtırarak kampanyalarına destek olmalarını istiyorlar. Çocuklarının tedavisi için Antalya’ya yerleşmek zorunda kaldıklarını kaydeden Baba Şahika Kar(25), bir an önce çocuklarının bu haslığın pençesinden kurtarılmasını istiyor. Bebeklerinin kucaklarında eriyip gitmesine dayanamadıklarını kaydeden Anne Ceyda Kar(24) “ Kumsal henüz 15 günlükken SMA kas hastası olduğunu öğrendik. Biz daha yeni kucağımıza almışken Kumsalı, onun heyecanını, mutluluğunu ve sevincini yaşarken, SMA Tip 1 hastası çıktı. Dünyalar bizim başımıza yıkıldı. Ne yapacağımızı, nasıl bir yol izleyeceğimizi hiçbir şekilde bilmiyorduk. Çaresizdik. Sadece bir ilacın, yurt dışındaki bir ilacın bu hastalığın tedavisi olduğunu öğrendik” dedi.

TÜRKİYE’NİN EN KÜÇÜK SMA HASTASI

Kumsal’ın henüz 45 günlük bir bebek iken hastalandığını ifade eden anne Ceyda Kar, “Türkiye’nin en küçük SMA’lı hastası. Bu ilacı öğrendikten sonra bir kampanya başlattık. Bu kampanyada desteğe ve yardıma ihtiyacımız var. Biz eşimle sağlık çalışanıyız. Birçok hastanın umudu olmaya çalıştık ve umudu olduk.  Şu anda ise minik evladımızın sağlığı için desteğe ihtiyacımız var. Ne olur bize yardım eli uzatın. Kumsal için. Kumsal sadece bizim değil hepimizin evladı” diye konuştu.