Başkan Seçer: “Çalmazsan, çaldırmazsan, düze çıkarsın”

Başkan Seçer: “Çalmazsan, çaldırmazsan, düze çıkarsın”

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kurban bayramı tatilinde başladığı ilçe ziyaretlerini Erdemli ilçesiyle sürdürdü. Gittiği her yerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Seçer, bir belediye başkanının parayı israf etmeden kullandığı takdirde sıkıntısınız hizmet yapabileceğine değindi. Seçer, “Çalmazsan, çaldırmazsan bir de israf etmezsen, bir süre sonra düze çıkarsın. Çok şükür artık düze çıktık” dedi.

Erdemli’nin Çiriş Mahallesi ile başladığı ziyaret turunu, Arslanlı, Aydınlar, Güzeloluk, Harfilli, Güneyli, Akpınar ve Evdilek Mahalleleri ile sürdüren Başkan Seçer, bölge halkının istek ve taleplerini dinledi. Renkli görüntülerin yaşandığı ziyaret turunda kendilerini unutmayan Başkan Seçer’e teşekkür eden vatandaşlar, ulaşım, yol, altyapı, ilaçlama, evde sağlık ve bakım gibi birçok hizmetinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Başkan Seçer’e ziyaret boyunca eşi Meral Seçer, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, bazı ilçe başkanları ile bürokratlar eşlik etti.

“BELEDİYE SİZİN KALBİNİZE GİRMEK İÇİN VAR”

Erdemli ziyaretinde, bayram tatilini fırsat bilerek vatandaşlarla daha çok zaman geçirmek istediklerini ifade eden Başkan Seçer, “Siyasetçi vatandaşın içinde olacak. Biz kendimize, hizmetlerimize, niyetimize, zihniyetimize, çalışma azmimize güveniyoruz. Onun için de vatandaşla beraber olmaktan, sokakta olmaktan, onlarla oturup konuşmaktan çok mutlu oluyoruz. Bir siyasetçinin mutluluğu, vatandaşından aldığı teşekkür ve hayır duasıdır” diye konuştu.

16 BİN KİLOMETRELİK ALANA HİZMET

Büyükşehir Belediyesi’nin, 16 bin kilometrekare alana hizmet yapma mücadelesi içerisinde olan, çalışkan bir belediye olduğunu vurgulayan Başkan Seçer, “Gece, gündüz, yağmur, çamur, kar, kış, bayram, seyran demeden çalışmak zorundayız. Çok hizmet yapmak durumundayız. Aciz insanların düştüğü duruma düşüp, bahane üretemeyiz. Çünkü güçlü bir belediyeyiz ve onun başındaki belediye başkanı, sizin adınıza sapasağlam orada görevini yapmaya devam edecek. Bizler, böyle bir kente hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Belediye, sizin kalbinize girmek için var. Belediye sizin her şeyiniz, aileniz. Sakın ola ki, bizi ailenin dışında biri olarak görmeyin. Kendinizi, bize yakın görün” ifadelerinde bulundu.

“BİRÇOK ZORLUKLA KARŞILAŞSAK DA HİZMETLERİMİZİ GEREKTİĞİ GİBİ YAPIYORUZ”

Mersin’in ve tüm Türkiye’nin daha iyi noktalara gelebilmesi için çok çalışılması gerektiğini vurgulayan Başkan Seçer, şöyle devam etti:
“Mersin’in daha iyi noktalara gelmesi için, çok daha fazla çalışmamız lazım. 81 vilayette hizmet eden insanların, halka hizmet eden insanların bu anlayış içerisinde olması lazım. Bizim belediyelerimiz tüm Türkiye’de çalışıyor. Birçok zorlukla karşılaşsak da, hizmetlerimizi gerektiği gibi yapıyoruz. Aynı şekilde çalışmaya da devam edeceğiz.”

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DÜZLÜĞE ÇIKTI”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin her anlamda güçlü olduğunu ifade eden Başkan Seçer, bu konuda şöyle dedi:
“Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni devraldığımız günden bugüne çok şey değişti. Her şeyden önce Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kasası ve muhasebesi artık daha düzenlidir. Parayı kontrollü harcıyoruz. Bir taraftan geriden gelen 3 milyar liralık borcu öderken, diğer taraftan 3 yıldır önemli hizmetler yapıyoruz. Şu anda Türkiye’de ki belediyeler içerisinde mali disiplinini sağlamış, kendi koşullarına göre en takdire şayan belediyelerden biridir Mersin Büyükşehir Belediyesi. Bir belediye başkanı parayı israf etmeden kullandığı takdirde, sıkıntısız hizmet yapabilir. Çalmazsan, çaldırmazsan bir de israf etmezsen, bir süre sonra düze çıkarsın. Çok şükür 3 yıl geçti. Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi düzlüğe çıktı. Kimseye de muhtaç değiliz. Birçok belediye sıkıntı yaşıyor, ama Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin programları tıkır tıkır işliyor. Demek ki akılcı yönetim, akıllı yönetim, israf etmeden yönetim işi çözüyor.”

“MERGİN KÖPRÜSÜ’NE BİR ŞARKI YAPMAK LAZIM. 50 YILDIR HİKÂYE OLMUŞ”

Büyükşehir Belediyesi tarafından Erdemli’ye yapılan hizmetleri anlatan Başkan Seçer, bölge halkının yıllardır çilesi haline gelen Mergin Köprüsü’nü bitirdiklerini ifade ederek, şu bilgileri verdi:
“Aslında Mergin Köprüsü’ne bir şarkı yapmak lazım. 50 yıldır hikâye olmuş. Seçim öncesi muhtarlarla yaptığım toplantıda, herkes Mergin Köprüsü’nün durumunu aktardı. Göreve geldikten sonra, bütün üreticilerin kullandığı bu köprüyle ilgili sıkıntıyı çözdük ve bitirdik. Böylece bu bölgedeki üreticilerin 50 yıllık hayalini gerçekleştirdik. Ayrıca 13 yıldır bitirilemeyen Erdemli Hali’ni de, çok kısa süre içerisinde tamamlayacağız.”

YÖRÜKLER SEÇER ÇİFTİNİ COŞKUYLA KARŞILADI

Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’in Erdemli ziyaretinin son durak noktası olan Evdilek’e varmadan önce bir ailenin Yörük çadırına uğranıldı. Seçer çifti, Evdilek’te yöreye özgü halk dansı ile karşılandı. Yörüklerin her zaman yanında olmaya devam edeceğini söyleyen Başkan Seçer, Yörük kadınlarının taşı sıksa, suyunu çıkaracak kadar çalışkan ve azimli olduğunu belirtti.