Doktorlar isyanda: Artık yeter!

Doktorlar isyanda: Artık yeter!

MERSİN İZ HABER

Mersin’de doktorlar, Konya’da hasta yakını tarafından öldürülen meslektaşları Ekrem Karakaya için ayağa kalktı. İki gün iş bırakarak menfur olayı protesto eden doktorlar, “Öfkeliyiz! Sorumlulardan hesap soracağız” dediler.
Mersin’de 10 sağlık örgütü ve sendikası 6 Temmuz’da Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya için Mersin İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde eylem gerçekleştirdi. Eyleme Mersin Tabip Odası, Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş Sendikası, HEKİMSEN, Hekim Birliği Sendikası, Mersin Aile Hekimleri Derneği, Mersin Diş Hekimleri Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası, TABİPSEN, Sağlık Çalışanları Sendikası ve Mersin Eczacı Odası temsilcileri ve üyeleri katıldı.

“UYARILARIMIZ GÖRMEZDEN GELİNDİ”

Basın açıklamasının yapıldığı yere Konya’da öldürülen Dr.Ekrem Karakaya’nın fotoğrafını ve yanına ‘Doktorum endişeliyim’ dövizini koyan hekimler, “Öfkeliyiz sorumlulardan hesap soracağız” afişini taşıdı. Katılımcılar adına basın metnini Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır okudu. Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içinde olduklarını belirten Nesanır, sağlık emek ve meslek örgütleri olarak, şiddet sarmalının genişlemesi karşısında siyasi iktidarı defalarca uyardıklarına dikkat çekti. Nesanır, “Sağlık kurumlarında meydana gelen silahlı saldırıların artışı nedeniyle bu konuda önlemler alınmasını ve 6136 sayılı yasada değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifleri önerdik.  Ancak tüm uyarılarımız görmezden gelindi, bilinçli bir yaklaşımla şiddetin kaynağı toplumsal bağlamından koparılarak sorun bireylere indirgendi” dedi.

 “SAĞLIK POLİTİKALARI BİZE ÖLÜM OLARAK GERİ DÖNÜYOR”

Sorumluların meseleye yaklaşımı yüzünden Dr. Ekrem Karakaya’nın da hayatını kaybettiğini dile getiren Dr.Nesanır, “Ülkede artan şiddet iklimi, bizlerin sadece çalışma koşullarını bozmakla kalmamış, can güvenliğimizi de ortadan kaldırmıştır. Sağlık alanında yürütülen politikalar bizlere, şiddet, ölüm, çaresizlik ve umutsuzluk olarak geri dönmektedir” diye konuştu.
Sağlık emekçilerine en ufak bir zarar gelmesine dahi tahammüllerinin kalmadığının da altını çizen Mersin Tabip Odası Başkanı Nasır Nesanır, “Şiddet daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve sorun çözmeye niyetli bütünlüklü politikalarla aşılabilecektir. Güvenli çalışma alanı sağlamak siyasal iktidarın sorumluluğundadır. Sağlık Bakanı başta olmak üzere sorumluluğunu yerine getirmeyen yetkililer derhal istifa etmelidir” ifadelerinde bulundu.

DOKTORLAR İKİ GÜN İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAK

Güvenli çalışma koşulları için, mücadeleye devan edeceklerini söyleyen Nesanır, 8 Temmuz’da Türkiye geneli iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu. Yapılan basın açıklamasının ardından iki dakikalık susma eylemi yapan hekimler, ardından sağlığa şiddete karşı bir dakikalık alkış eylemi gerçekleştirdiler.