Emeklilerden hükümete kırmızı kart

Emeklilerden hükümete kırmızı kart
Mersin’de Tüm Emekli Sendikası’nda örgütlü emekliler, ek zam talebiyle eylem yaptı. En düşük emekli aylığının açlık sınırının yarısına bile denk gelmediğine dikkat çeken emekliler maaşlarına ek zam isterken, hükümete de kırmızı kart gösterdi.

Mersin’de maaşlarına ek zam yapılması talebiyle eylem yapan emekliler, hükümete kırmızı kart gösterdi. En düşük emekli aylığının saçlık sınırının yarısına bile denk gelmediğini dile getiren emekliler, insanca yaşanacak ücret taleplerini haykırdı.
Tüm Emekli Sendikasında örgütlü emekliler, ek zam talebiyle eylem yaptı. Şehir merkezinde bulunan Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan eylemde “Geçinemiyoruz. İsyandayız. Ek zam istiyoruz”, “Krizin faturasını ödemeyeceğiz. Emekçilere ve emeklilere ek zam verilmelidir” yazılı pankartlar açıldı. Tüm Emekli Sendikası Mezitli Şube Temsilcisi Nihal Sırdaş, temel tüketim ürünlerine gelen zamlardan sonra emeklilerin yaşam koşullarının daha da zorlaştığını söyledi. Elektrik, doğalgaz, su faturaların emeklilerin aylık maaşları düzeyine ulaştığını ifade eden Sırdaş, şöyle dedi:
“Ülkemiz emekliler, işçiler, köylüler, emeğiyle geçinenler açısından git gide dayanılmaz hale gelmektedir. Temel tüketim maddelerine gelen art arda zamlar yaşam koşullarını özellikle emekliler için akıl almaz bir şekilde zorlaştırmıştır. Elektrik, doğalgaz, su fiyatları emeklilerin aylıkları ile karşılanamayacak düzeye geldi. Asgari ücret artık çalışanlar açısından ortalama ücret olmuştur. Bu durumda en düşük emekli maaşının 3500 lira olması kabul edilemez. En düşük emekli maaşının neredeyse açlık sınırının yarısı, asgari ücretin ise yüzde 63,5’i olduğu bir ülkede yaşıyoruz. İktidar bahaneleri bırakmalı, TÜİK’in yalan enflasyon hesaplarına sığınmaya son vermelidir. En düşük emekli maaşı açlık sınırının üstünde olmalıdır. Emekli maaşlarının Temmuz barem temel alınarak oransal artış yapılmalıdır. İkramiyeler yılda 4 sefer ödenmeli ve asgari ücret düzeyinde olmalıdır.” 
Eylem sırasında Hükümete kırmızı kart gösteren emekliler yapılan basın açıklamasından sonra dağıldı.