“Pişmanım” dedi, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet yedi

“Pişmanım” dedi, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet yedi
Mersin’de sokak ortasında tartıştığı eski nişanlısı Raziye Oskay’ı öldürmek suçundan yargılanan ve son sözünde “Pişmanım, keşke böyle olmasaydı” diyen Barış Can U, hakkında mahkeme indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet verdi. Mersin Barosu kararın emsal niteliğinde olduğunu açıkladı.

MERSİN İZ HABER

Mersin'de geçtiğimiz ocak ayında sokakta tartıştığı 24 yaşındaki eski nişanlısı Raziye Oskay’ı, gözünü kırpmadan öldüren ve son sözü sorulurken, “Pişmanım, keşke böyle olmasaydı” diyen Barış Can U, hakkında mahkeme indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mersin Barosu kararın emsal niteliğinde bir karar olduğunu açıkladı.
Mersin 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Barış Can U. SEGBİS ile katılırken, genç kızın annesi Fatma İsmet Oskay, babası Murat Oskay, kız kardeşi, taraf avukatları ile Oskay ailesinin yakınları, kadın dernekleri ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Duruşmada son sözü sorulan sanık Barış Can U., "Pişmanım keşke böyle olmasaydı" dedi. Baba Murat Oskay ile anne Fatma İsmet Oskay’da yavrularına acımasızca kıyan zanlının en ağır cezaya çarptırılmışını istedi.

Taraf avukatlarını da dinleyen mahkeme, sanık Barış Can U, hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ruhsatsız silah bulundurmaktan da 1 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Heyet, zanlıya hiçbir indirim uygulamadı.
OLAY NASIL OLMUŞTU?

Olay, Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Okan Merzeci Mahallesi'nde 10 Ocak 2022 tarihinde meydana gelmişti. Sabah saatlerinde işe gitmek için evden çıkan Raziye Oskay’ın yolunu keserek barışma teklifinde bulunmuştu. Genç kızın bu teklifi kabul etmemesine öfkelenen Barış Can U., çıkan tartışma sonrası üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabanca ile ölüm kusmuştu. Genç kız, ağır yaralandığı hastanede yaşamını yitirirken, olay yerinden kaçan zanlı ise polisin sıkı takibi sonucunda yakalanmıştı.

MERSİN BAROSU: “ADALET YERİNİ BULDU”

Öte yandan Mersin Barosu tarafından yapılan açıklamada “Adalet yerini buldu. Emsal olacak bir karar” denildi.
Duruşmaya Mersin Barosu Başkanı Av. Gazi Özdemir, Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Arzu Günay, Raziye Oskay’ın ailesinin Avukatı Işıl Akan, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkez üyeleri de katıldı.

“EMSAL OLACAK BİR KARAR”

Duruşma sonrası basın açıklaması yapan Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir İstanbul Sözleşmesi davasının kazanılması için verdikleri mücadelenin önemine değinerek,  “Kadına yönelik şiddetle mücadelemiz devam edecektir. Adalet yerini buldu. Baro olarak, şiddete uğrayan her kadının yanında olacağız. Bu karar emsal olacak bir karardır” diye konuştu.