20 milyar dolarlık Akkuyu’da sağlık skandalı...

20 milyar dolarlık Akkuyu’da sağlık skandalı...
Maaş ödemelerinde yaşanan sıkıntılar, iş kazaları ve son olarak da işçiler arasında yaşanan kavgayla gündeme gelen 20 milyar dolarlık Akkuyu Nükleer Santral Projesi, bu kez de sağlık skandalıyla gündeme geldi. Yaklaşık 20 bin kişinin çalıştığı inşaat sahasında tek doktorun görev yaptığı revir önünde uzun kuyruklar yaşanıyor.

MERSİN İZ HABER

 Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesinde yapımı devam eden maaş ödemelerinde yaşanan sıkıntılar, iş kazaları ve son olarak da kavga ile gündemde bulunan Akkuyu Nükleer Santrali bu kez de sağlık skandalı ile gündeme geldi.

20 MİLYAR DOLARLIK DEV PROJE

12 Mayıs 2010’da Rusya Federasyonu Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında Mersin’de VVER-1200 reaktörlü dört güç ünitesine sahip, toplam 4800 MW kurulu güç kapasiteli Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yapımı anlaşmasından sonra yapımı yoğun bir tempoda devam ediyor. Dünyada ‘Yap, İşlet, Sahip Ol’ modeliyle inşa edilen ilk Nükleer Güç Santrali Projesi olmasıyla bilinen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde yaklaşık 20 bin kişi iki vardiya sisteminde çalışıyor. Rus Rosatom Devlet Kuruluşu’nun yüzde 99.2 olan payı bulunan projenin toplam maliyeti, 20 milyar ABD doları seviyesinde bulunuyor.

REVİR ÖNÜNDE UZUN KUYRUKLAR

Bir çalışan tarafından çekilen görüntü, 20 milyar Dolarlık Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nde yaşanan sağlık skandalını gözler önüne serdi. Hasta olan işçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren inşaat alanında bulunan revir önünde uzun kuyruk oluşturuyor. Yanan yoğunluğa rağmen tek doktor görev yaptığı için revir önünde işçiler saatlerce yakıcı güneş altında sırada beklemek durumunda kalıyorlar. Görüntüyü çeken çalışan, “Burası Akkuyu. Bütün Akkuyu’ya bir doktor vermişler, o da yavaş yavaş işini yapıyor o da tavırlı. Kimse konuşamıyor, bazı hastalar kendi imkanlarıyla hastanelere gitmek durumunda kalıyor” diye konuşması dikkat çekti.

 

 

 

  20 milyar dolarlık Akkuyu’da sağlık skandalı...