Akkuyu’da meydan savaşı: İşçiler taşlı-sopalı birbirine girdi

Akkuyu’da meydan savaşı: İşçiler taşlı-sopalı birbirine girdi
Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde iki taşeron işçileri arasında taşlı-sopalı kavga çıktı. Meydan savaşını andıran kavga cep telefonu ile görüntülenirken çok sayıda işçi gözaltına alındı.

MERSİN İZ HABER

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli mahallesinde yapımı hızla devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat alanında işçiler arasında kavga çıktı. Taş ve sopaların kullanıldığı 15 dakika süren kavga adeta meydan savaşını andırırken, jandarma ekiplerince çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre Akkuyu’da ki kavga 16.00 sıralarında inşaat sahası içinde yer alan ofislerin bulunduğu alanda meydana geldi. Akkuyu yapımda çalışan Aydıner ve Sinerj isimli taşeron şirket elemanları, iddiaya göre kendilerine ait malzeme paylaşımı yüzünden tartıştı. Tartışmanın bir anda kavgaya dönüşmesi üzerine demir, tahta, sopa ve taşların kullanıldığı âdete meydan savaşı çıktı. Her iki firma elamanları acımasızca birbirlerine saldırdı. Yaklaşık 15 dakika devam eden kavga güvenlik elemanları ile jandarmanın araya girmesiyle güçlükle önlendi.
Büyükeceli Jandarma Karakol ekipleri Akkuyu’da meydana gelen ve cep telefonu ile görüntülen kavgaya karışan çok sayıda işçiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

KAVGAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI

Bu arada Akkuyu Nükleer A.Ş’den konuya ilişkin açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklama şöyle:
“25 Haziran Cumartesi günü, Akkuyu NGS şantiyesindeki taşeron şirketlerin iki çalışanı arasında bir grubun da desteklediği bir gerginlik yaşanmıştır. Olay yerine anında ulaşan güvenlik görevlileri ve jandarma ekipleri tarafından olaya müdahale edilmiş ve yaşanan gerginlik kontrol altına alınmıştır. Olaya sebep olan kişiler gözaltına alınmış olup, iki kişinin hafif şekilde yaralanmasına neden olan olayla ilgili soruşturma sürmektedir. Akkuyu A.Ş’nin güvenlik birimi, olayın soruşturmasını gerçekleştiren makamlara gerekli tüm desteği sağlamaktadır. Yaşanan durum, Akkuyu NGS şantiyesindeki çalışma programını etkilememiş, tüm çalışmalar her zamanki gibi devam etmektedir.”

 

 

  Akkuyu’da meydan savaşı: İşçiler taşlı-sopalı birbirine girdi