Komşu cinayetinde 3 kişi tutuklandı

Komşu cinayetinde 3 kişi tutuklandı
Mersin’in Erdemli ilçesinde Ramazan Bayramı’nın ikinci günü kaybolan ve 12 gün sonra cesedi bulunan 54 yaşındaki Mahmut Saat’in komşusu tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Jandarmanın çalışması sonucu yakalanan cinayet zanlısı Tolga T. ile birlikte 6 şüpheli gözaltına alındı. Zanlılardan 3’ü tutuklandı.

MERSİN İZ HABER

Mersin'de bayramın ikinci günü kaybolan, 12 gün sonra cenazesi evinden 25 kilometre uzakta arazide bulunan 54 yaşındaki Mahmut Saat, cinayeti üzerindeki esrar perdesi aralandı. Katilinin cenaze törenine katılmadığı belirlenen komşusu Tolga T. Olduğunu ortayla çıktı. Yakalandıktan sonra suçunu itiraf eden Tolga T. ile birlikte 3 kişi tutuklandı.
Jandarmadan yapılan açıklamaya göre olay, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü olan 3 Mayıs Salı günü meydana geldi.
Erdemli ilçesi Tömük Merkez Mahallesi’nde oturan 54 yaşındaki Mahmut Saat, bir anda kayıplara karıştı. Ailenin arama çalışmalarından sonuç çıkmayınca Cumhuriyet Savcılığı’na kayıp başvurusunda bulunuldu. Jandarma ve aile fertlerinin arama çalışmaları devam ederken 14 Mayıs akşam saatlerinde Erdemli ilçesi Hacıalanı yaylasında evine 25 kilometre uzaklıkta ormanlık arazide Saat'in cesedi bulundu. Yapılan otopsi de Saat'in ensesinden tek kurşunla öldürüldüğü belirlendi.

KATİLİ CENAZESİNE KATILMAYAN KOMŞU

Bulunan cesette yapılan incelemede olayın cinayet olduğunun belirlenmesi üzerine jandarma ekiplerince detaylı araştırma başlatıldı. Yapılan araştırma sonucunda toprağa verilen Mahmut Saat’in cenaze törenine komşusu Tolga T’nin katılmadığı belirlendi. Bunun üzerine Tolga T, teknik ve fiziki takibe alındı. Yapılan titiz araştırmada Tolga T.'nin evine olay günü Hatay'dan kardeşinin geldiği, evin önündeki koltuğun kaldırılıp, duvarın siyaha boyandığı saptandı.

6 ZANLI YAKALANDI

Yapılan araştırmalardan sonra savcılık talimatıyla şüpheli Tolga T. ve diğer şahısların yakalanması için operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda şüpheli Tolga T., eşi Zeynep T., kardeşleri Soner ve Yusuf T.'nin de olduğu 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden Tolga T.'nin cinayeti işlediği, kardeşleri ile birlikte cesedi önce bir limon bahçesine bıraktığı bir gün sonra oradan tekrar alarak yaylada araziye götürdükleri ortaya çıktı. Diğer şüphelilerin de cinayete tanık olduğu ve olayı bilerek gizleyerek delilleri yok etmeye çalıştığı tespit edildi.

BOYANAN DUVARDA KAN İZLERİ BULUNDU


Suçlarını itiraf eden şüphelilerden katil zanlısı Tolga T.'nin, evin giriş kısmında oturdukları sırada Mahmut Saat'in uyuya kaldığını ve kendisinin tabanca ile oynadığı sırada kazaen onu vurduğunu itiraf etti. Olaydan sonra ise Tolga T’nin cinayete tanık olan kardeşleri ile el birliği yaparak cesedi yok edip, kan izlerini ortadan kaldırmak için duvarı siyaha boyadıkları ve koltuğu da attıkları ortaya çıktı. Öte yandan, jandarma ekiplerinin kadavra köpeğinde desteği ile duvardaki kan izlerini boyayı kazıyarak tespit ettiği öğrenildi.

3 ZANLI TUTUKLANDI 

Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan 6 zanlıdan Tolga T ile birlikte 3 zanlı mahkemece tutuklanırken, 3 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.