Çukura düşen köpeği itfaiye kurtardı

Çukura düşen köpeği itfaiye kurtardı

MERSİN İZ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, gelen bir ihbar üzerine Yenişehir ilçesi Değirmençay Mahallesi’nde çukura düşen ve mahsur kalan bir yavru köpeği kurtardı.
Merkez Yenişehir ilçesi Değirmençay Mahallesi’nde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Salih Gök, yeni doğan 5 yavru köpeğinden birinin kayıp olduğunu fark etti. Gök, kızının evlerinin yakınlarında yerin altından köpek sesi geldiğini duyması üzerine yavru köpeğin çukura düşerek mahsur kaldığını gördü. Gök, kendi imkanlarıyla yavru köpeği çıkaramayınca 112’ye bildirerek, itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine itfaiye ekipleri, merkeze 30 kilometre uzaklıkta olan bölgeye kısa sürede ulaştı. Profesyonel kurtarma ekibi kepçe ile çukuru genişleterek, yerin 2 metre altında bulunan kayalıkların arasındaki çukurdan ip yardımıyla yavru köpeği kurtardı.

“ALLAH RAZI OLSUN GELDİLER, KURTARDILAR”

Kurtarma çalışmalarını heyecanla takip eden Salih Gök, köpeklerinin 5 yavrusu olduğunu, birinin çukura düştüğünü kızı Beyza’nın fark ettiğini ve çukurdan çıkaramadıklarını belirterek, “Yavru köpek çukura düşmüş. 2 gündür aç, susuz ve çaresiz kalmış. Haberimiz olmadığı için kızım beni aradı, ‘yavrumuz çukura düşmüş.’ diye. Hemen 112’yi aradık. Allah razı olsun geldiler, kurtardılar. Büyükşehir Belediyesi’ne yardımlarından dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.