MEB’in karnesi zayıflarla dolu

MEB’in karnesi zayıflarla dolu

MERSİN İZ HABER

Eğitim-Sen’in düzenlediği sembolik karnede Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in sorumluluklarını yerine getirme notu “sıfır”  olarak yazıldı.
Türkiye’de 2021-2022 eğitim-öğretim yılı dün sona erdi. Ülke genelinde resmi ve özel 14 bin 137 okul öncesi, 24 bin 778 ilkokul, 19 bin 323 ortaokul ve 13 bin 82 lise ile toplam 71 bin 320 okulda 1 milyon 171 bin 891 öğretmen ve 17 milyon 436 bin 532 öğrenci tatile girdi. Eğitim-Sen Mersin Şubesi, eğitim yılının son gününde bir açıklama yaparak Milli Eğitim Bakanlığının ve hükümetin karnesini açıkladı. Eğitim-Sen, kamusal ve laik eğitimden liyakate dayalı istihdama kadar her alanda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e 0 verdi. Eğitim-Sen karnesinde bakanın sorumluluklarını yerine getirme notu da 0 olarak belirlendi.
Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “İki yılı aşkın süredir devam eden Kovid-19 salgını koşullarının eğitim öğretime olumsuz etkileri geçtiğimiz eğitim öğretim yılında yaşanan sorunları daha da ağırlaştırmıştır” dedi. 2021-2022 eğitim öğretim yılının ilk yarısında eğitim alanında yaşanan gelişmelerin, MEB’in eğitimin yapısal sorunlarına yönelik somut ve çözüme dayalı politikalar geliştirmek gibi bir derdinin olmadığını gösterdiğini kaydeden Sümbül şunları söyledi:
“Pandemi nedeniyle uygulanan uzaktan eğitimle ilgili sorunların çözümü için gerekli adımların atılmadığı, eğitime erişimde yaşanan sorunlar başta olmak üzere eğitimde dayatmacı politikaların sürmesi nedeniyle öğrencilerin ve öğretmenlerin mutsuz olduğu, öğretmenlerin esnek, güvencesiz ve angarya çalışmaya zorlandığı, siyasal kadrolaşmanın devam ettiği, eğitim sürecinde farklı dil, kimlik ve inançların dışlandığı, eğitimin zaten sorunlu olan niteliğinin daha da kötüleştiği bir eğitim sisteminin başarılı olması mümkün değildir.

Eğitim Sen, her geçen gün daha fazla piyasa ilişkileri içine çekilen, okul öncesinden üniversiteye kadar bilimin ve laikliğin değil, milliyetçiliğin, ayrımcılığın ve inanç sömürüsünün referans alındığı bir eğitim sisteminde kamusal, bilimsel, demokratik, laik ve anadilinde eğitim hakkı için mücadelesini kesintisiz sürdürmeye kararlıdır.”