CHP’li Başkandan şok açıklama: Beni öldürmek için kiralık katil tutmuşlar

CHP’li Başkandan şok açıklama: Beni öldürmek için kiralık katil tutmuşlar
Tarsus Belediye Başkanı CHP’li Haluk Bozdoğan, tehdit edildiğini ve birilerinin kendisini öldürmesi için kiralık katil tuttuğunu iddia ederek, "Birileri beni öldürmesi için 50 bin TL’ye birini tutmuş. O kişi de emniyete gidip olayı itiraf ediyor. Ben de ‘50 bin TL’ye ucuza gitmişiz’ diye espri yaptım. Korkunun ecele faydası yok. Dik duruşu kaybettiğiniz zaman her şeyinizi kaybedersiniz. O ölümden bile beterdir" dedi.

MERSİN İZ HABER

 

 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan Mersin’deki yerel televizyonların ortak canlı yayınına katılarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde bazı birim müdürlerine yönelik saldırının neden kaynaklandığı saldırı planlayanların kim olduğunu herkesin bildiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, yine gündemi sarsacak iddialarda bulundu.

"TÜM BELEDİYELERDE YERLEŞİK MAFYA YAPILANMASI VAR"

Gündemi sarsacak açıklamalarda bulunan Başkan Bozdoğan, şöyle devam etti:
“Tüm belediyelerde yerleşik bir mafya yapılanması var. Çoğu zaman ortaya çıkartılamıyor. Söylenemiyor. Bunlar genelde ihale takibi yapıyor. Kendi isteklerini yaptırma ve belediyeden işgal ettikleri yerleri almak için bir savaş veriyorlar. Bizim katı bir tutumumuz var. Halk için çalışıyoruz dedik. Halkın olanı halka veririz yada eğer bir rant varsa bunu halka bölüştürürüz dedik. Göreve geldiğimizde tavrım 116 tane işgal edilmiş yer vardı. Bunlar düğün salonları, restoranlar, baklavacı dükkanları, kafeteryalar ve değişik kafeler. Bunları biz Sayıştay raporuna istinaden belediyeye geri almaya başladık. Halkın olan yeri geri almam belediye kayıtlarına geçirmem gerekiyor. Buraların boşaltılması için mahkemelere verdik kazandık. Ortada bir ihale ve protokol yok. Bunları tek tek almaya başladık. Aldığımız düğün salonlarında 'halka bedava düğün yaptıracağız' dedik” 

“RAHATSIZLIK DUYDULAR”

Belediyenin olan yerleri halka vermenin birilerinin işine gelmediğini anlatan Bozdoğan, şu iddialarda bulundu:
“İşine gelmeyenler belediye başkanlığı makamı ile yapamadığını müdürlere baskı yaparak, görevlerini engelleyerek ortaya çıkarmaya başladılar. Onlara o kadar çok tehdit yapılıyor ki. Ben onlara ‘sakın hata yapmayın bana da hata yaptırmayın’ dedim. Müdür arkadaşların seviyeli düzenli çalışması bu insanların hepsinin susturulmasına neden oldu. Belediye temizlenmeye başlandı. Bunların alınmasından o kadar çok rahatsızlık duydular ki yapacakları tek şey kaldı. Saldırmak. Önce basını kullanmaya başladılar. Bazı yerleri temizledik. Gazeteci olup sosyal medyada saldırmaya başladılar. Kimin rantını kesti isek gazeteci yaptık. Çok enteresan bir olay. Rant kimin elinden alındı ise gazeteci sıfatı ile saldırmaya başladı.” 

“KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK”

Tehdit edilip edilmediği, can güvenliğinin tehlike altında hissedip hissetmediği ve tehditlerle ilgili emniyete başvurusunun olup olmadığı ile ilgili soruya Bozdoğan, şu yanıtı verdi:
“Çok var. Bunu zaten Kaymakam Bey’den ve Emniyet’ten öğreniyoruz. Bu başvurular emniyete yapılıyor. Örneğin bir tanesi 50 bin liraya birini beni öldürmesi için tutmuş. Basit bahanelerle o do emniyete gidiyor. İtirafta bulunuyor. Bende ucuza gitmişsiniz dedim. 50 bin lira gerçekten ucuza gitmişsiniz dedim. Bunlar yapılıyor. Whatsapp’tan da yapıyorlar. Yazıyorlar bunları önemseyeceğim yok benim. Ben halkın avukatıyım. Korkmuyorum. Korkmanın ecele faydası yok. O dik duruşu kaybettiğiniz zaman zaten her şey bitmiş demektir. Ölümden daha kötü bu. Çünkü bin miting alanlarında halkıma söz verdim. Doğru olanı yapacağım diye..” 

"TARSUS MUTLAKA İL OLMALI"

Tarsus’un il olmasına yönelik çeşitli açıklamalarda bulunan Başkan Bozdoğan, ciddi kapsamlı bir proje üzerine çalıştıklarına değinDİ. Tarsus'un dolu dolu bir kent olduğunu ve mutlaka il yapılması haklarını alması gerektiğine işaret eden Başkan Haluk Bozdoğan bu konuda şöyle dedi:
"Bu kentin haklarını mutlaka alması gerekiyor. İl olduğumuz zaman güçlü bir Tarsus markası ortaya konulacak ve bizde Tarsus'un tarihini çok net bir şekilde ortaya koyacağız. Biz Tarsus’un, il olacak bir kentin en az 3 tane meydanının olmasını istiyoruz. Çok büyük bir lansman yapılacak, ama gerçekleri anlatarak yapacağız. Bu kentin haklarını almak için bu mücadeleyi vereceğiz. Tarsus hiçbir zaman üvey evlat muamelesi görmemeli. Gerçekten İlle de Tarsus. Tarsus'un il olması için her şeyi en kısa zamanda yapacağız.’’