Aşık Mahzuni Şerif, Mersin Cemevi’nde anıldı

Aşık Mahzuni Şerif, Mersin Cemevi’nde anıldı

MERSİN İZ HABER

Aşık Mahzuni Şerif, Hakka yürüyüşünün 20. yılında Mersin Cemevi’nde düzenlenen bir programla anıldı. Mersin Cemevi, Pazarcıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile Mersin Maraşlılar Derneği ünlü halk ozanı için anma programı düzenledi.
Gülden Çoban’ın sunuculuğunu yaptığı anma programı Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin Dede’nin okuduğu gulbang ile başladı. Etkinliğe katılarak bir konuşma yapan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, “Anma programında emeği geçen ve katkısı olan tüm canlarımıza teşekkür ederim.10 yıl önce etkinliklerimizi ve kültürel gecelerimizi gerçekleştirebileceğimiz Cem salonunu yapma dileğim vardı. Dileklerinizi yürekten isterseniz gerçekleşi. Cem Salonunun en baş köşelerinde Aşık Mahzuni Şerif’in, Aşık Veysel’in, Yunus Emre’nin, Kaygusuz Abdal’ın sözlerine yer vererek bu mekana farklı bir ruh kazandırdık. Mahzuni Şerif’in halkın gönlünde önemli bir yeri vardır. Mahzuni Şerif yazmış olduğu türkülerden dolayı gözaltına alınıp, işkence görmüştür. Eline, beline, diline sadık ol, Aleviliğin temel ilkelerini türkülerine işlemiştir. Mahzuni Baba sen sazın telinde, türkü olmuş halkın dilindesin”diye konuştu.
Büyük ilgi gören ve duygusal anların yaşandığı etkinlikte, Mersin Cemevi Semah ekibinin semah dönmesinin ardından, Şef Ayhan Danyeli yönetimindeki Mersin Cemevi Halk Müziği Korosu ve Bülent Gören, Ali Kamalak,  Ayhan Danyeli, Aşık Mahzuni Şerif’in birbirinden güzel eserlerini seslendirdiler.
Sunucu Gülden Çoban’ın teşekkür konuşmasıyla anma programı sona erdi.