Mersin merkezli 8 ilde rüşvet operasyonu: 46 gözaltı

Mersin merkezli 8 ilde rüşvet operasyonu: 46 gözaltı
Mersin merkezli 8 ilde ‘Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet’ operasyonu düzenlendi. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda gözaltı kararı verilen 56 zanlıdan 46’sı yakalandı. 10 zanlı aranıyor.

MERSİN İZ HABER

Mersin merkezli 8 ilde 'nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet' operasyonu düzenlendi. Gözaltı kararı verilen ve aralarında kamu personellerinin de bulunduğu 56 zanlıdan 46’sı yakalandı. Kimliği belirlenen 10 zanlı
aranıyor.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, uzun süre önce alınan bir istihbarat üzerine teknik takip çalışması başlattı. Teknik-takip işlemlerinin sonuçlanması üzerine Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan 8 ilde belirlenen adreslere yönelik arama kararı çıkartıldı.

265 POLİS KATILDI

Özel Hareket Şube ekiplerinin de destek verdiği sabah 05.30’da Mersin merkezli İstanbul, Ankara, Konya, Adıyaman, Muş, Şırnak ve Kahramanmaraş'ta  eş zamanlı operasyon düzenlendi. 265 polisin görev aldığı operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 56 adres arandı. Yapılan operasyonda 46 kişi yakalanırken, kimlikleri belirlenen 10 zanlı ise aranıyor. Aralarında kamu personellerinin de yer aldığı zanlılar hakkında ‘Nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve rüşvet’ ile ilgili işlem yapıldı.
Düzenlenen operasyonda belirlenen adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda suç unsuru belge, doküman ve dijital malzemeye de el konuldu. Gözaltına alınan zanlılarla ilgili işlemler devam ediyor.