ÇUKUROVA SİFED, Çukurova için İstanbul’a çıkarma yaptı  

ÇUKUROVA SİFED, Çukurova için İstanbul’a çıkarma yaptı   

 MERSİN İZ HABER

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (ÇUKUROVA SİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye’nin ekonomi alanında en büyük iki sivil toplum kuruluşu olan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) heyetinin yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

İstanbul’daki temasları kapsamında ilk olarak TÜRKONFED Başkanı Süleyman Sönmez ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Başkan Hüseyin Kış ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Çukurova Bölgesi’nin Türkiye ekonomisinin kalkınmasında itici bir güç olabileceğini vurguladı. TÜRKONFED ve TÜSİAD Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin Çukurova Bölgesi’nin potansiyelini iyi bilen, bölgede emek harcayan insanlardan oluşmasının gururunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Hüseyin Kış, “Çukurova Bölgesi olarak gücümüze inanıyoruz. Var olan potansiyelimizin harekete geçirilmesinde gerek TÜRKONFED ve gerekse TÜSİAD ile daha yoğun görüşmelerimiz olacak. Toplantılarımızı sıklaştıracağız. Federasyonumuz çatısı altında tarımda, sanayide, bilişim ve teknolojide geliştireceğimiz projelerde ortak çalışma metodları uygulayacağız” dedi.

SÜLEYMAN SÖNMEZ: “ODAĞIMIZDA ANADOLU VAR”

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ise Çukurova Bölgesi’ndeki çalışmaları sürecinde yol arkadaşlığı yaptığı iş dünyası temsilcilerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Sönmez, “Sizlerin de desteğiyle Türk iş dünyasının en büyük çatı kuruluşu TÜRKONFED’de büyük gayret göstererek güzel işler yapmaya çalışacağız” dedi.TÜRKONFED’in odağında Anadolu’nun olduğuna dikkat çeken Başkan Sönmez, “Anadolu’nun her bölgesinde çalışmalara başladık. Hem dünyanın hem de ülkemizin gündeminde olan konulara yoğunlaştık. Yeşil Dönüşüm, Dijital Dönüşüm, Gençlik ve Eğitim, Finansa Erişim ve Kadın komisyonlarımız her bölgede çalışma yapıyor” diye konuştu. Anadolu’nun sesinin daha çok çıkacağını dile getiren Başkan Sönmez, “Anadolu’nun markalarını uluslararası boyuta taşıyacağız. Güçlü bir Anadolu oluşması için çalışıyoruz. Ayrıca Çukurova’nın gücüne inanıyoruz. Pandemi nedeniyle gerçekleştiremediğimiz TÜRKONFED Ekonomi Zirvesi’ni de Çukurova’dan başlatacağız. TÜRKONFED nerede, ekonomi orada” ifadelerinde bulundu.
Ulusal projeleri uluslararası arenaya taşımak istediklerini vurgulayan Sönmez, TÜRKONFED’in Avrupa Birliği’nin kalbi Brüksel’de, New York’ta ve Cenevre’deki çalışmalarını hızlandıracağını, girişimleri canlandıracağını kaydetti.

ORHAN TURAN: “ÜLKEMİZİN SORUNLARINA KAFA YORMAMIZ LAZIM”
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ise TÜSİAD’ın daha mutlu, huzurlu, gelir düzeyi artmış, toplumsal cinsiyet eşitliği daha minimize olmuş, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün olduğu bir toplum için çalıştıklarını vurguladı. 30 yıldan bu yana sivil toplum kuruluşlarında çalıştığını dile getiren Turan, şöyle devam etti:
“Topluma borcumuzu ödüyoruz. İş insanı demek sadece para kazanmak demek değil. Ülkemizin sorunlarına kafa yormamız lazım. Kafa yoran insanların da artması lazım.” Vergisini ödeyen, topluma karşı sorumluluğunu yerine getiren iş insanlarının çalışacağı ortamın daha iyi olması gerektiğini belirten Turan, şöyle dedi:
“Daha iyi olması lazım ki global sistemde rakiplerimizle daha iyi rekabet edebilelim. Geleceği inşayı toplumun değişik kesimlerinde anlatıyoruz. TÜSİAD olarak bilgi birikimimizi toplumla buluşturmak istiyoruz. Anadolu iş dünyası ile birlikte hareket ediyoruz” .

İMAMOĞLU: “ÜRETİMİ, İSTİHDAMI KONUŞMALIYIZ”

İş dünyasının değerli temsilcileri olarak Türkiye’nin güneyinden, dünya üzerinde verimliliğiyle öne çıkan Çukurova’dan kendisini ziyarete gelen ÇUKUROVA SİFED heyetine teşekkür eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:
“Boş gündemler yerine iş dünyasının gündemleri üzerinden üretimi, istihdamı, ekonomiyi güçlendirmeyi konuşacağı bir ülke olmalıyız. Zaten çok yetenekli insanlarımız var. İş insanı, akademisyen, çok çok özel insanlarımız var. Başarılı olacağımızı düşünüyorum. İnsani ilişkilerin makul ölçülerde hayata geçirilmesi son derece önemlidir. Kamuda ve özellikle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başladığım andan itibaren şunu gördüm ki; makul seviyede bu ülkede insani ilişkileri var edersek bugün başardığımızın iki – üç katını başarabiliriz. Herkesin insan olarak var olduğu, haklarının korunduğu, özellikle adalet sisteminin var olduğu bir süreçte çok çok güçlü bir ülke olmamamız için hiçbir neden yok. İnşallah daha güzel günleri hep beraber yakalarız. Çok sakin, aynı zamanda gücüne güç katan, aynı zamanda ortak akıl ortamlarını oluşturan bir sürece kavuşmamız lazım. Başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok. İnşallah onu da hep beraber yapacağız.”

İMAMOĞLU’NU DAVET ETTİ

Çok verimli geçen ziyaretlerde, Çukurova’nın tarım, ticaret ve sanayi alanındaki potansiyelini, ulusal ve uluslararası alanda yatırımcılara sunduğu avantajlarını anlattıklarını kaydeden Başkan Kış, Çukurova ekonomisinin ivme kazanması, istihdam ve üretimin yanı sıra ihracatın da artması gerektiğine işaret etti. Başkan Hüseyin Kış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da bölgeye davet etti. Başkan İmamoğlu, davet için teşekkür ederken bir program dahilinde bu ziyareti gerçekleştireceğini vurguladı.